Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afet konutları inşaatı ‘virüs önlemi’ ile devam ediyor

Çevre ve Şehircilik İl

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Afet konutları projesinde inşaat faaliyetleri, Koronavirüse karşı alınan tedbirler doğrultusunda hızlı bir şekilde devam etmektedir” denildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 06.02.2017 tarihinde meydana gelen depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlara yönelik Bakanlığımız Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce 11.02.2019 tarihinde sözleşmesi yapılmış olan  “Çanakkale İli, Ayvacık ve Ezine İlçelerine Bağlı Köylerde Afet Konutu Yapım İşi” inşaatına 20.02.2019 tarihinde yüklenici firma Egemen İnşaat ve Ticaret A.Ş. & May İnşaat Taahhüt Müşavirlik ve Mühendislik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. İş Ortaklığı tarafından başlanmış olup, inşaat sahasındaki imalatlar Koronavirüs’e karşı alınan tedbirler doğrultusunda hızlı bir şekilde devam etmektedir.”

“150 AFET KONUTUNUN 2020 HAZİRANINDA BİTMESİ PLANLANIYOR”

“Günümüz koşullarına uygun en kaliteli yapı malzemeleri kullanılarak, yeni deprem yönetmeliğine uygun olarak tasarlanan özel proje kapsamında Ahmetçe, Balabanlı, Belen, Çamköy, Kestanelik, Kösedere, Koyunevi, Köseler, Kulfal, Kuruoba, Tamış, Tuzla, Bademli, Bektaş, Gülpınar, Kocaköy, Korubaşı, Koyunevi, Naldöken ve Paşaköy olmak üzere 20 köyde 246 konutun yapımında Nisan ayı itibariyle üst yapı işlerinde %68, altyapı işlerinde  %78 fiziki ilerleme kaydedilmiştir. 150 afet konutunun 2020 yılının haziran ayında, 96 afet konutunun 2020 yılının aralık ayında bitirilmesi planlanmaktadır.”

İL MÜDÜR BOLAT’TAN İNŞAAT ALANINA ZİYARET

“İl Müdürümüz Ömer Bolat da, Proje ve Yapım İşleri Şube Müdürümüz Haydar ÖZDEMİR, kontrol heyeti ve yüklenici firma ile birlikte Korubaşı, Bektaş, Bademli ve Koyunevi ve diğer köylerdeki inşaat sahalarında incelemelerde bulunmuştur.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech