Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Corona’ mağduru esnaf, umudunu kooperatife bağladı: 41 Milyon TL’lik kredi çekildi!

Corona virüsü tedbirleri kapsamında

Corona virüsü tedbirleri kapsamında idari yetkililer tarafından getirilen sosyal kısıtlamalar, en çok esnafı mağdur etti. İş yerini açamayan, açsa da satış yapamayan esnaf, ay sonunu getiremeyince umudunu kredilere bağladı. Yerli esnafın girdiği bu ekonomik darboğazı verilerle doğrulayan Çanakkale Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Ejder de kredi ödemelerindeki son rakamları GÜNDEM’e açıkladı. Ejder, “Şu an için ilçeler dahil, kent genelinde bin 650 kredi başvurusu bulunuyor. Başvurular sonucunda hesaba geçen paranın tutarı ise 41 Milyon TL’yi buldu” şeklinde konuştu.

Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve kısa zamanda tüm dünyayı etkisi altına alan yeni nesil Corona virüs COVİD-19, hem ulusal hem de yerel anlamda ekonomiyi sarsmaya devam ediyor.

SALGIN EN ÇOK ESNAFI VURDU
İdari yetkililerin virüsün yayılım hızını yavaşlatmak için aldığı önlemler de bu ölçüde artıyor. Bir süredir evine çekilen ve sokakları boş bırakan vatandaşlar, kendi sağlık ve güvenliklerini koruyabilmek için sosyal izolasyonu sürdürüyor. Ancak bu süreçte, geçim kaynağı ‘hareketli sokaklar’ olan esnaf ise adeta borç batağına girdi. Sokaklar boş kalıp kimse alışveriş yapmayınca çoğu dükkanının kepengini indirdi, çoğu ise zararına satışa devam ederek hiç değilse günü kurtarmaya çalışıyor. Bu süreçte de en büyük umut kapısı kooperatiflerin verdiği krediler oluyor. 

“İŞ YERİNİ KAPATANLAR BİLE GELİYOR”
Yerli esnafın girdiği bu ekonomik darboğazı verilerle doğrulayan Çanakkale Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Ejder de kredi ödemelerindeki son rakamları GÜNDEM’e açıkladı. Ejder, durumun vahametini ortaya çıkaran yoğun kredi talebini “Bugün itibariyle kent genelinde ilçeler dahil, 12 tane kooperatife bin 650 kredi başvurusu var. Şu ana kadar hesaba geçen miktar ise 41 milyon TL’yi buldu. Daha da devam ediyor. Bir o kadar daha vardır. İş yerini kapatanlar bile geliyor kredi için. Oda kaydını, vergi kaydını kapatmamış başvurabiliyorlar. Ciddi bir yoğunluk var. Yetiştirmeye çalışıyoruz” sözleriyle anlattı.

Çanakkale Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi’nin kapısının önünde günlerdir oluşan kuyruk da bu yoğunluğun en önemli işareti durumunda… Esnaf ise virüsün hız kesip sosyal hayatın kaldığı yerden devam edeceği günü iple çekiyor.

Esra Çanlı

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech