Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Virüse karşı akıl dolu önlem

Çan Belediyesi, Corona virüsüyle

Çan Belediyesi, Corona virüsüyle mücadele kapsamında görenlerin takdir ettiği akıl dolu bir tedbir aldı. Temas yoluyla bulaşan virüsün yayılımını engellemek için belediye binasındaki asansörlere kürdanla kaplı bir sünger yerleştirilirdi. Böylelikle asansörü kullanmak isteyen vatandaşlar, ellerine aldıkları tek kullanımlık kürdanla hiçbir yere temas etmeden diledikleri katın düğmesine basabiliyor. Halk sağlığının korunması ve virüsün yayılımını yavaşlatmak adına geliştirilen bu uygulama ise toplumun her kesiminden takdir topluyor.

 

Corona virüsüyle mücadele kapsamında hem ulusal hem yerel bazda her gün yeni bir tedbir hayata geçiriliyor. Sokakların dezenfekte edildiği, Pazar yerleri, çarşılar gibi kalabalık ortamların yetkili ekipler tarafından sürekli denetimden geçirildiği şu günlerde Çan Belediyesi de oldukça önemli bir uygulamaya imza attı.

 

Belediye Başkanı Bülent Öz tarafından hayata geçirilen ve görenlerin oldukça takdir ettiği uygulama, Belediye’nin hizmet binasının asansörlerinde başlatıldı. Temas yoluyla bulaşan virüsün yayılımını engellemek için binadaki asansörlere kürdanla kaplı bir sünger yerleştirilirdi.

 

Böylelikle asansörü kullanmak isteyen vatandaşlar, ellerine aldıkları tek kullanımlık kürdanla hiçbir yere temas etmeden diledikleri katın düğmesine basabiliyor. Halk sağlığının korunması ve virüsün yayılımını yavaşlatmak adına geliştirilen bu uygulama ise toplumun her kesiminden takdir topluyor.

 

PANDEMİNİN BOYUTU GİDEREK ARTIYOR

Türkiye’de 2019-20 koronavirüs pandemisinin (COVID-19) ilk vakası Sağlık Bakanlığı tarafından 10 Mart 2020’de açıklandı. Ülkedeki Koronavirüsü hastalığına bağlı ilk ölüm ise 15 Mart 2020’de gerçekleşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Nisan 2020’de yaptığı açıklamada Koronavirüs vakalarının tüm Türkiye’ye yayıldığını açıkladı.

19 Nisan 2020 itibarıyla Türkiye’de Koronavirüs ile enfekte olmuş toplam 2.017 kişinin öldüğü, toplam vaka sayısının ise 86.306 olduğu açıklandı. Mevcut vakalardan 1.922 kişi yoğun bakımda tedavi görmekte olup, içlerinden 1.031 kişi solunum desteği almaktadır. Ayrıca, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, 4 Nisan 2020 itibarıyla yurt dışında COVID-19 nedeniyle yaşamlarını yitiren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının toplam sayısının 156’ya ulaştığını açıkladı. Kıran, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Fransa’da 55, Almanya’da 31, Hollanda’da 22, İngiltere’de 16, Belçika’da 14, ABD’de 7, İsveç’te 5, İsviçre’de 3, Avusturya’da 2 ve Lübnan’da 1 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech