Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“23 Nisan’da balkonlara çıkıp marşımızı okuyacağız!”

Vatan Partisi Çanakkale İl

Vatan Partisi Çanakkale İl Başkanvekili Hüseyin Kadri Gültekin tarafından 23 Nisan’ın yıl dönümü sebebiyle yapılan açıklamada “Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. Yılında salgın hastalık nedeniyle evlerimizde kalıyoruz. Ancak coşkumuz daha da artmaktadır. 23 Nisan günü saat 21.00 de evlerimizin balkonlarına ellerimizde bayraklarımızla çıkıp gür sesle istiklal marşımızı okuyoruz. Halkımızı bu büyük buluşmaya katılmaya davet ediyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” denildi.

Vatan Partisi Çanakkale İl Başkanvekili Hüseyin Kadri Gültekin tarafından 23 Nisan’ın yıl dönümü sebebiyle yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“19 Mayıs 1919 da Samsuna’ a çıkan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ülkenin düşman işgalinden kurtulması için bir Milli Hükümete ihtiyaç olduğunu biliyor ve bunun mücadelesini veriyordu. İstanbul’da ki Meclisi Mebusan’ın toplanması ve işgale karşı kararlar alması yönünde Anadolu’da yapılan kongrelerde kabul edilmişti. Ancak 16 Mart 1920 tarihinde İstanbul’un İngilizler tarafından işgal edilmesi ve Meclisi Mebusan’ın kapatılması Anakara’da bir Meclisin toplanmasını zorunlu kılmıştı.”

“23 Nisan 1920 tarihinde Ankara’da Büyük Millet Meclisi toplandı. Meclis kurtuluş savaşımızın ana karargahı konumundaydı. Ordumuz Büyük Millet Meclisi ordusuydu. Kurtuluş savaşı sürecinde ve sonrasında bütün kararlar Büyük Millet Meclisi’nde alınır ve uygulanırdı. Büyük Millet Meclisi hükümetine, Meclis başkanına ve ordu komutanına yetkiler meclis karaları ile verilir ve uygulanırdı. Meclisimiz, millet adına kararlar alır ve uygulardı. Büyük zaferimizin mimarı Ankara’da bir milli hükümetin varlığı ile mümkün olmuştur.”

“HALKIMIZI BU BÜYÜK BULUŞMAYA KATILMAYA DAVET EDİYORUZ”

“Bugün emperyalizmin bölgemize ve ülkemize yönelik tehditleri, PKK- FETÖ gibi bölücü ve yobaz terör örgütleri aracılığı ile devam etmektedir. Dünyamızın karşı karşıya kaldığı salgın hastalık tehdidi nedeniyle de ülkemiz ekonomik ve sosyal sorunlar ile karşı karşıyadır. Ülkemizi tehdit eden bu sorunların milletçe üstesinden gelecek güce sahibiz. Zorlukları biliyoruz. Mevcut zorluklar karşısında kamucu yönetim anlayışlarının başarısı görülmektedir. Ülkemizin bu zorlukları aşmada milli bir hükümet seçeneğine ihtiyaç vardır. Partimizin üretim devrimini esas alan, Avrasyacı, kamucu ekonomik seçeneği biricik çözümdür. Tıpkı yüz yıl önceki gibi zorlukları ve tehditleri aşmanın gereği olarak Milli Meclis ve Milli Hükümet zorunludur. Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. Yılında salgın hastalık nedeniyle evlerimizde kalıyoruz. Ancak coşkumuz daha da artmaktadır. 23 Nisan günü saat 21.00 de evlerimizin balkonlarına ellerimizde bayraklarımızla çıkıp gür sesle istiklal marşımızı okuyoruz. Halkımızı bu büyük buluşmaya katılmaya davet ediyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech