Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çan Belediyesi’nden ‘Atık su katkı payı’ açıklaması

Çan Belediye Başkanı Bülent

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, atık su katkı payı konusunda açıklama yaptı. Öz, açıklamasında “Çan Belediyesi Mart Ayı Meclisimizde; aldığımız kararla, evsel atık suyun arıtılması için harcanan kalemlere göre atık su bedeli faturalara yasal zorunluluk olması sebebi ile yansımıştır. Söz konusu bedellerin kanun ve yönetmelik hükümleri gereğince faturalara yansıtılmaması kamu zararı niteliğinde olduğundan, belediyemizin ve yetkili personelimizin bu zarardan kanun gereği bizzat sorumlu tutulması söz konusudur” ifadelerini kullandı.

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Değerli Hemşehrilerim, Çan Belediyesi olarak, koronavirüs ile mücadele sürecinde ilçemizin genel sağlığı ve güvenliği için birçok tedbir alıyoruz ve sizler için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.

“Su faturalarındaki almakla yükümlü olduğumuz atık su katkı payı konusunda kamuoyunu ve siz değerli vatandaşlarımızı bilgilendirme metni aşağıdadır;

İLGİLİ KANUNU HATIRLATTI

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 15. maddesi gereği atık su arıtma tesisi olan belediyelerin, su faturalarında atık su katkı payı alması zorunluluktur. Buna ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 22 Mayıs 2018 tarihli Atık Su Altyapı ve Evsel Atıkların Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik ile kanun maddesinin uygulama esasları belirlenmiştir.”

“Yasa gereği tahakkuk ettirilmesi ve tahsili gereken bedellerin usulünce takip edilmemesi kurum adına kamu zararı teşkil edecektir. Üstelik bu husus yakın zamanda belediyemizin geçirmiş olduğu teftişte tenkit konusu olmuş ve gereğinin yapılması hususunda personelimiz bilgilendirilmiştir.

“Dolayısıyla ilgili kanun maddesi gereği, Çan Belediyesi Mart Ayı Meclisimizde; aldığımız kararla, evsel atık suyun arıtılması için harcanan kalemlere göre atık su bedeli faturalara yasal zorunluluk olması sebebi ile yansımıştır. Söz konusu bedellerin kanun ve yönetmelik hükümleri gereğince faturalara yansıtılmaması kamu zararı niteliğinde olduğundan, belediyemizin ve yetkili personelimizin bu zarardan kanun gereği bizzat sorumlu tutulması söz konusudur.”

“Fakat koronovirüsün yaşattığı ekonomik sıkıntıların beraberinde, bu sürecin de denk gelmesi bizleri de üzmektedir. Ancak nasıl ki tüm vatandaşlarımızın mağduriyetine bir nebze olsa da çare olmaya çalışıyorsak, aynı şekilde çalışan personelimizin doğacak zarara karşın mağdur olmamasından ve kanunun hükümlerini hassasiyetle uygulamaktan da sorumluyuz.”

“3 AY ERTLEME KARARI ALDIK”

“Dolayısıyla Çan Belediyesi olarak, su abonelerimizin faturalarını öteleyerek ekonomik anlamda yanınızda olmaya çalışıyoruz. Bu sebeple konut ve işyerlerine ait su abonelerimizden Nisan – Mayıs – Haziran aylarına ait su faturaları ödemelerini gecikme faizi uygulamaksızın 3 ay erteleme kararını almış bulunuyoruz.”

“Konut ve İşyerleri için; Nisan ayına ait su faturalarını Temmuz ayının son günü, Mayıs ayı su faturalarını Ağustos ayının son günü, Haziran ayı su faturalarını Eylül ayı son günü ödeyebileceklerdir. Akıllı Su Sayacı kullanan abonelerimiz için ise, önceki dönemler tüketim kapasiteleri dahilinde 3 ay sonra ödemeli avans kredi yüklemesi yapılacaktır. Akıllı Su Sayacı kullanan abonelerimizde, Nisan ayı avans kredi yüklemesini Temmuz ayının son günü, Mayıs ayı avans kredi yüklemesini Ağustos ayının son günü, Haziran ayı avans kredi yüklemesini de Eylül ayının son gününde ödeyeceklerdir. Birlikte yaşadığımız bu süreçte sizlerin de anlayışına sığınıyor, sağlıklı günler diliyorum.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech