Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Beklentilere karşılık verme gayretindeyiz”

Yükseköğretimde önemli düzenlemeler içeren

Yükseköğretimde önemli düzenlemeler içeren Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda yasalaştı. Kanuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Her koşulda vatandaşlarımızın beklentilerine karşılık vermeye gayret gösteriyoruz.” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Yükseköğretimde önemli düzenlemeler içeren Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda yasalaşmasının ardından kanuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

“Her koşulda vatandaşlarımızın beklentilerine karşılık vermeye gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullanan Bülent Turan, eğitim alanında 17 yıldır reform niteliğinde dönüşümler yaşandığını da söyleyerek şöyle dedi:

“ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTEMİZ DE EN İYİ ŞEKİLDE FAYDALANACAKTIR”

Eğitim, milletleri ve devletleri geleceğe taşıyan en önemli güçlerden biridir. Yükseköğretime ilişkin Kanun ile yılda iki kez yapılan doçentlik sınavı sayısının artırılabilmesi ve bekleme süresinin azaltılması, vakıf üniversitelerindeki öğretim görevlilerimizin mali haklarının devlet üniversitelerindeki emsalleriyle eşitlenmesi ve üniversitelerin ulusal veya uluslararası kuruluşlar tarafından desteklenen projelerine finansman desteği sağlanması imkanı getirilmesi gibi önemli düzenlemeler getirildi. Bu desteklerden şehrimizin gururu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitemiz de en iyi şekilde faydalanacaktır.”

“KANUN ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN”

“Öğretim görevlilerimiz arasında mali haklar yönüyle eşitliğin sağlanması, kıymetli bir adım oldu. Salgından dolayı alınan tedbirler kapsamında, okulların yazın kısmi olarak telafi eğitimi yapabilmesi düzenlemesi de getirildi. Bu, yaz tatili yapılmayacak anlamına gelmiyor. Ayrıca Kanun ile AR-GE faaliyetlerinde bulunan doktoralı araştırmacılarımızın mali haklarında da bazı iyileştirmelere gidildi. Kanunun; ülkemize, Çanakkaleli hemşehrilerimize, üniversitemize ve yükseköğretim camiamıza hayırlı olmasını diliyoruz.”

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech