Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Taşıma sektörü için acil tedbir alınmalı!”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Covid – 19 nedeniyle taşıma sektöründe ciddi mağduriyetlerin yaşanmaya başladığını ifade ederek, “Veliler haklı olarak almadıkları taşıma hizmetinin ücretini ödememektedir. Şoför esnafı ise ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır. Birçok servisçi, servis ablası ve şoförün prim borcunu dâhi yatıramaz hâldedir. Servisçilere yönelik olarak ne gibi tedbirleri hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz?” diye sordu.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, pandemi nedeniyle alınan tedbirlere bağlı olarak taşıma sektöründe yaşanan sorunları Meclis Genel Kurulu’nda dile getirdi. Ceylan konuşmasında “Veliler haklı olarak almadıkları taşıma hizmetinin ücretini ödememektedir. Şoför esnafı ise ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır. Birçok servisçi, servis ablası ve şoförün prim borcunu dâhi yatıramaz hâldedir. Servisçilere yönelik olarak ne gibi tedbirleri hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz?” diye sordu.

Özgür Ceylan Covid-19 salgını dolayısıyla birçok sektörde ciddi mağduriyetler yaşanmaya başladığını belirterek, taşıma sektöründe ise servis hizmetinden yararlananlar bakımından soru işaretleri oluştuğunu söyledi.

“OKULLARA SERVİSÇİLİK YAPAN ŞOFÖR ESNAFI CİDDİ MAĞDURİYETLER YAŞIYOR”
Özgür Ceylan, Millî Eğitim Bakanlığının okullarda eğitime ara verilmesi yönündeki kararı sonrası ister kamu ister özel okul olsun çocuklarını okula gönderirken servis hizmetinden yararlananların sıkıntı yaşadığını ifade ederek, “Öyle görünüyor ki bu eğitim öğretim döneminde okullar açılmayacak. Yaşanan bu sıkıntı derinleşecek” dedi. Okul ve servis ücretleri konusunda Bakanlığın inisiyatifi ele alarak, boşluk bırakmayacak şekilde en kısa zamanda açıklama yapması ve bir ilke kararını ortaya koyması gerektiğini söyleyen Özgür Ceylan, “Veliler haklı olarak almadıkları taşıma hizmetinin ücretini ödememektedir. Buna bağlı olarak taşımalı eğitimde ve diğer okullarda servisçilik yapan şoför esnafı da ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır” dedi.

Ceylan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve ilgili bakanlıkların konuyla ilgili tedbir almasının bir zorunluluk haline geldiğinin altını çizerek, “Birçok servisçi, servis ablasının ve şoförün prim borcunu dâhi yatıramaz hâldedir” dedi. Özgür Ceylan, konuyla ilgili olarak meslek odaları ile temasa geçilerek çözüm yolunun ortaya konulması gerektiğini belirtirken, “Servisçilere yönelik olarak ne gibi tedbirleri hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz?” diye sordu.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech