Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇTSO Başkanı Semizoğlu ‘Corona’nın vahametini böyle tanımladı: “Hiçbir ekonomik krize benzemiyor!”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası(ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen bir toplantıta katıldı. Semizoğlu, toplantı esnasında COVİD-19’un ardından Çanakkale’de yaşanan sektörel sıkıntıları Hisarcıklıoğlu’yla paylaştığını ifade ederek, “SGK verilerine göre Çanakkale genelinde tüm sigorta kollarına bağlı işveren yanında çalışan 84 bin sigortalı var. Kısa çalışma ödeneğine başvurular ise bu rakama göre çok çok az. Mücbir sebep kapsamında olan, doğrudan veya dolaylı etkilenip başvurmayan tüm üyelerimizin başvurmalarını rica ediyorum. Çünkü şu an hiç öngörmediğimiz bir durumla karşı karşıyayız. Bu, daha önce yaşadığımız ekonomik krizlere benzemiyor” şeklinde konuştu.

Aralık ayınca Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve kısa süre içinde tüm dünyaya yayılan yeni tip Corona virüsü COVİD-19 hayatı tehdit etmeye devam ediyor. Şu ana dek yüzbinlerce kişiyi enfekte eden ve ciddi ölçüde can kaybına sebep olan pandeminin Türkiye’deki etkisi sağlık alanında olduğu gibi sektörel bazda da kendini hissettiriyor.

Çanakkale’de de bu anlamda gerçekleştirilen üst düzey temaslarla, virüsün il genelinde yol açtığı ekonomik sıkıntılara çözüm aranıyor.

ÜST DÜZEY TEMASLAR SÜRÜYOR
Bu bağlamda geçtiğimiz gün Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın(ÇTSO) haberine göre ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Ticaret Ve Sanayi Odaları konsey toplantısına katıldı.

Semizoğlu, dört saat süren toplantıda alınan tedbirler kapsamında görülen eksiklikleri ve uygulamada yaşanan sorunları tekrar dile getirerek “SGK verilerine göre Çanakkale genelinde tüm sigorta kollarına bağlı işveren yanında çalışan 84 bin sigortalı var. Kısa çalışma ödeneğine başvurular ise bu rakama göre çok çok az. Mücbir sebep kapsamında olan, doğrudan veya dolaylı etkilenip başvurmayan tüm üyelerimizin başvurmalarını rica ediyorum” dedi ve şöyle devam etti:

“HİÇ ÖNGÖRMEDİĞİMİZ BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYAYIZ!”
“Hiç öngörmediğimiz bir durumla karşı karşıyayız. Daha önce yaşadığımız ekonomik krizlere benzemiyor. Etkilenmeyen sektör yok gibi. Bu sebeple mücbir sebep kapsamının genişletilmesini tekrar dile getirdim. Üyelerimizden bize iletilen en büyük sıkıntı Kredi Garanti Fonu ve bankaların açıkladığı desteklerden faydalanamadıkları yönünde.”

“Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın açıklamış olduğu ve bankalara gerekli talimatların verildiği İş’e Devam Kredi Desteği, Çek Ödeme Destek Kredisi gibi yeni destekler ile nakit akışı bozulan firmalarımızın kredi ana para ve faiz ödemelerinin 3 ay ötelenmesi, 30 Haziran’a kadar vadesi gelecek reeskont kredilerine 90 gün vade uzatımı gibi desteklere başvurup da talebi onaylanmayan üyelerimiz lütfen Genel Sekreterliğimize bildirsinler. Gerekirse Bölge Müdürlükleri nezdinde takipçisi olacağız.”

“KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE BAŞVURU ÇOK AZ”
“SGK verilerine göre Çanakkale ,li genelinde tüm sigorta kollarına bağlı işveren yanında çalışan 84.000 sigortalı var. Kısa çalışma ödeneğine başvurular ise bu rakama göre çok çok az. Mücbir sebep kapsamında olan, doğrudan veya dolaylı etkilenip başvurmayan tüm üyelerimizin başvurmalarını rica ediyorum. Burada bürokrasi ciddi ölçüde azaltıldı, belge sayısı 2’ye indirildi, başvurular online alınıyor. Başvuranların da tamamına yakınının faydalanabileceği bir destek.”

“TALEPLERİMİZİ HİSARCIKLIOĞLU’NA İLETTİK”
“Akaryakıtçı üyelerimizin sorunlarını, çalışma saatleri ile ilgili taleplerini de Sayın Hisarcıklıoğu’na ilettim. Kamudan bekleyen alacakların ödenmesi, leasing ödemelerinin ertelenmesi, hızlı alınan kararların yereldeki uygulayıcılarında da aynı hız ve pratikliğin olması vb. gibi gündemdeki diğer konuları da istişare ettik.”

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech