Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2.Dijital sergi açıldı

Çanakkale Troia Vakfı organizasyonunda,

Çanakkale Troia Vakfı organizasyonunda,  iki hafta içerisinde ikinci dijital sergi açıldı.

Koronavirüs nedeniyle vatandaşlar evlerinde vakit geçirirlerken, Troia Vakfı tarafından farklı etkinliklerin altına imza atılıyor. Geçtiğimiz hafta Vakıf tarafından ilk defa bir dijital sergi açılırken, bu hafta sergi sayısı ikiye çıktı. Geçtiğimiz hafta “Seramik Sanatında Troia Savaşı Betimlemeleri” isimli “dijital sergi” açan Vakıf, bu hafta ise ikinci dijital sergisini açtı.

“Gravür Sanatında Troia Tarihi Milli Parkı” adıyla açılan serginin davetiyesinde Troia Vakfı Yönetim Kurulu adına şu sözlere yer verildi. “Salgın nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlarımızın evde daha iyi vakit geçirebilmeleri adına Vakfımız tarafından “Gravür Sanatında Troia Tarihi Milli Parkı” isimli “dijital sergi 2” açılacaktır. Bir hafta gösterimde olacak olan sergimizi Vakıf internet sitesini ziyaret ederek görebilirsiniz. İyi ve sağlıklı zaman geçirmeniz dileğiyle.”

Ayrıca serginin tanıtım metninde şu ifadeler kullanıldı, “İstanbul’dan sonra Anadolu coğrafyasında seyyahların en çok geldikleri yer Troas Bölgesi’dir. Tarihin her döneminde Troas’a gösterilen ilginin temelinde ise Troia Savaşı’nın anlatıldığı İlyada destanı vardır. Büyük Ozan Homeros’un destanlarında sözünü ettiği ve MÖ 1200’lerde meydana gelen Troia Savaşı’nın yaşandığı coğrafya, tarih boyunca dikkatleri üzerine çekmiştir. Troia’nın yeri bir süre unutulmuş olsa da, Troia’yı keşfetmek isteyen birçok seyyah bölgede durarak burada detaylı belgeleme yapmışlardır. Bu belgeleme sırasında ise çok yoğun bir şekilde bölgenin gravürlerini yapmışlardır. Bu sergide, Troia Tarihi Milli Parkı ve çevresinde yer alan köy, arkeolojik ve tarihi noktalar ile ilgili gravürlerin bir kısmı yer almaktadır.”

14 Nisan 2020 tarihinde açılan sergi 21 Nisan 2020 tarihine kadar gösterimde kalacakken, sergiye vakfın www.troiavakfi.com internet sitesi üzerinden ulaşılacak.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech