Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İktidarın önceliği hegemonyasının zedelenmemesi!”

Eğitim Sen Çanakkale Şubesi,

Eğitim Sen Çanakkale Şubesi, Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan bir açıklamayı kamuoyu ile paylaştı. Açıklamada, “Devam eden istifa tartışmaları, bizlere siyasi iktidarın önceliğini göstermektedir. Siyasi iktidarın önceliği hegemonyasının tartışılmaması, zedelenmemesidir” ifadelerine yer verildi.

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Yeni bir haftaya umutla başlamak istiyoruz. Kimsenin yaşamını yitirmediği, tüm hastalarımızın sağlığına kavuştuğu günlere bir an önce ulaşmak diliyoruz. Okulların, üniversitelerin yeniden açıldığı, sınıfların, amfilerin öğrencilerin sesleri ile yankılandığı zamanların gelmesini bekliyoruz. Bugünlerin aşılacağından eminiz. Bunun için de sürekli olarak salgına karşı dayanışma ve birlikte mücadele çağrısı yapıyoruz.”

“ELİMİZİN ULAŞABİLDİĞİ HER YERE ULAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
“Bu hafta yine yoğun bir gündemle karşı karşıyayız. Dünden bu yana devam eden istifa tartışmaları, bizlere siyasi iktidarın önceliğini göstermektedir. Siyasi iktidarın önceliği hegemonyasının tartışılmaması, zedelenmemesidir. Bizim önceliğimiz ise, önümüze yapılandırılarak getirilen bu tartışmalara değil, gerçek gündeme, halkın gündemine odaklanmaktır. İnfaz yasası görüşmeleri tüm eleştirilere ve uyarılara rağmen aynı şekilde devam ediyor. Yükseköğretim ve öğretmenlerin tatilleri ile ilgili olan yasa tasarısı da bu hafta görüşülecek. Akademide muhalif olanların tasfiyesinin önünü açabilecek tasarıya karşı görüşlerimizi hafta boyunca ifade etmeye devam edeceğiz. Aynı şekilde, bu hafta öğretmenlerle ilgili bir düzenlemenin de öğretmenlere rağmen yaşama geçmemesi için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışacağız. Geçtiğimiz hafta yaptığımız ‘dayanışma’ çağrısını bu hafta da sürdürerek, elimizin ulaşabildiği her yere ulaşmaya devam edeceğiz.”

“Eğitim Kurumları Yönetici Seçme Sınavının (EKYS) sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından MEB 10 Nisan 2020 tarihinde “Yönetici Atama Takvimini” yayınladı. Salgının geldiği aşamada, MEB’in önceliklerinin farklı olması gerekirken, bu takvimin açıklanmış olmasını doğru bulmuyoruz. Tarihler dikkate alındığında, bu takvimin uygulanmasının oldukça güç olduğu açıktır. MYK’mız, takvimin geri çekilerek, sendikalarla birlikte yeniden hazırlanması gerektiğini düşünmektedir.

“ARKADAŞLARIMIZ HAKKINI ALANA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
“KHK’ler ile ihraç edilen üyelerimizin sadece işlerini değil, pek çok hakları ve özgürlükleri de ellerinden alındı. İhraç arkadaşlarımızın hakları için her alanda mücadelemiz devam ediyor. Bir üyemizin pasaport yasağı davasında, Ankara Bölge İdare Mahkemesi 10. İdari Dava Dairesi pasaport yasağının kaldırılmasına karar verdi. Tüm ihraç edilen arkadaşlarımız işlerine dönene ve haklarını alana kadar mücadelemiz sürecek.”

“Meslek liselerinin yenilenen haftalık ders çizelgesi Nisan Ayı Tebliğler Dergisi’nde yayınlandı. Meslek dersleri yeni çizelgeye göre 9. sınıfta başlayacak ve bunun olması içinde resim, müzik ve beden eğitimi dersleri 4 saatten iki saate indirilecek, sağlık bilgisi dersi 11. sınıfa alınacak ve rehberlik dersi 9. sınıfta kaldırılacak. MEB’in, öğrencilerin çoğunluğunun meslek liselerine gönderme politikasının sonucu olarak gerçekleşen bu değişikliği çocuğun üstün yararı, gelişim özelliklerine ve ilgili mevzuata uygunluk açısından değerlendireceğimizi ifade etmek gerekir. Bu değerlendirmelerin sonucunu kamu ile paylaşacağız. Sanat ve spor derslerinin saatinin azaltılmasını, ayrıca rehberlik derslerinin 9. sınıfta tamamen kaldırılmasını kabul etmemiz mümkün değildir.”

“MEB, DEĞERLENDİRMEYİ BİLİM İNSANLARIYLA BERABER YAPMALI”
“LGS başvuruları MEB tarafından otomatik olarak gerçekleştirildi. MEB, sınavın sadece 1. dönem konularından yapılması kararını aldı. Yaşadığımız olağanüstü koşulları dikkate almadan, olağan dönemler için geliştirilen bir ölçme aracının LGS için kullanılmasının sorun yaratması kaçınılmazdır. MEB’in bilim insanları ile beraber bu durumu değerlendirmesi gerekmektedir. Sorunun çözümü ise her öğrencinin istediği okul türünde ve okulda eğitim almasını sağlayacak bir sistem ile mümkündür.”

“LGS ile ortaöğretime geçecek öğrenci sayısında yaşanan artıştan dolayı okul kontenjanlarında artırıma gidildi. En fazla kontenjan artırımının Bolu’da yaşanmış olması, bizler açısından kamusal eğitim mücadelesinin önemini bir kez daha açığa çıkarmıştır. Geçtiğimiz yıl, öğrenci velilerinin ve Eğitim Sen Bolu Şubesinin öğrencilerimizin istemedikleri okullara gitmemesi ve eğitim haklarını kullanmaları için verdikleri mücadele sonucunda bir okul Anadolu lisesine dönüştürülmüş ve sorun çözülmüştü. Eğitim hakkı ve kamusal eğitim mücadelesinin aslında ortak geleceğimizin mücadelesi olduğu unutulmamalıdır.”

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech