Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balkanlar üzerinden yağışlı hava geliyor

Meteoroloji uzmanları tarafında yapılan

Meteoroloji uzmanları tarafında yapılan son açıklamada “Bölgemizin bu akşam saatlerinden sonra balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor” denildi.

Yapılan son hava durumu tahminlerine göre içlerinde Çanakkale’nin de yer aldığı çok sayıda il, bu akşamdan itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Sıcaklıklarda düşüş beklendiğinin ifade edildiği açıklamada şöyle dendi:

“Yapılan son meteorolojik analiz ve değerlendirmelere göre bölgemizin yarın akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemlerinin etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Yarın akşam saatlerinden sonra Çanakkale çevrelerinde başlayacak olan yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, bugün bölgemizin kuzey, orta ve güney kıyılarında (Çanakkale ve Balıkesir geneli, İzmir Merkez ve çevresi ile kuzey ve batısı, Manisa Merkez ve kuzeyi ile Aydın’ın Merkez ve batısında) etkili olması bekleniyor.”

ÇANAKKALE’DE SAĞANAK YAĞIŞ GÖRÜLECEK
“Beklenen bu sağanak yağışların Çanakkale ile Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Yağışların, 16 Nisan Perşembe günü sabah saatlerinde bölgemizi terk etmesi bekleniyor. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının bugün bölgemizin kuzey kesimlerinde (Çanakkale ve Balıkesir) 8-10 °C, Perşembe günü ise bölgemizin orta ve güneyinde (İzmir, Aydın ve Manisa) 3-5 °C derece azalacağı ve mevsim normalleri altına düşeceği, ancak Cuma gününden itibaren hafta sonunda tekrar yükselmesi bekleniyor. Rüzgarın bugün bölgemizin kuzeyinde güneybatı yönlerden (lodos), Çarşamba günü ise kuzeydoğu yönlerden (poyraz) kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi tahmin edilmektedir.”

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech