Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gaspçı, rüşvetçi çıksın, gazeteci içerde kalsın!”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan kamuoyunda ‘İnfaz Yasası’ olarak bilinen kanun teklifinin görüşmelerinde yaptığı konuşmada, iktidarı ağır bir dille eleştirerek “Gasp, darp, çıkar amaçlı suç şebekesi kuranları, dolandırıcılık yapanları bırakalım; düşüncesini açıklamak üzere ‘tweet’ atanı, halkın haber alma özgürlüğüne hizmet eden gazeteciyi yaptığı haberden ötürü içerde kalsın. Bu kabul edilebilir mi?” diye konuştu.

CHP’li Vekil Özgür Ceylan, Covid-19 salgınına bağlı olarak çok zor günlerden geçildiğini söyleyerek, “Salgın bilimin ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Üniversitelerimizde özgür düşüncenin, bilimin önündeki engelleri kaldırın; kaçak sucuk üreticilerini, okumuş insanlardan korkan, şeyh, şıh görünümlü iktidar yalakası sözde bilim adamlarını rektör atamaktan vazgeçin” dedi.

Ceylan, Meclis Genel Kurulunda görüşmelerine başlanan Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinde yaptığı konuşmada, Covid-19 salgınından iktidarın ders alması gerektiğini söyleyerek “Bu salgın bize bilimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Bilim üstüne düşeni yapıyor, insanlığa tüm dünyada öncülük ediyor ve bu zor günlerden çıkışın rehberliğini yapıyor. İktidar olarak umarım bundan bir ders çıkarırsınız” şeklinde konuştu.

“VİRÜS, DİN SİMSARLARININ ACİZLİĞİNİ HALKIN GÖZÜNÜN ÖNÜNE KOYDU”
Özgür Ceylan, üniversitelerde özgür düşüncenin ve bilimsel çalışmaların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini yıllardır vurguladıklarını ifade ederek, “Artık umarım kaçak sucuk üreticilerini, okumuş insanlardan korkanları, şeyh, şıh görünümlü iktidar yalakası sözde bilim adamlarını üniversitelerimize rektör atamaktan vazgeçersiniz. Üniversiteleri bir arpalık, yandaş dinlenme tesisi olarak görmezsiniz” ifadelerini kullandı.

Corona virüs salgınının bir kez daha bilimsel temelli yaklaşımların gerekliliğini ortaya koyduğunu ifade eden CHP Milletvekili Özgür Ceylan, “Bilim öyle bir ışık yayar ki tüm karanlıkları aydınlatır, hurafeleri, din simsarlarının acizliğini halkın gözünün önüne koyar, ummadığımız insanlar bilim adamlarından medet umar” dedi. Bilimin, düşünce özgürlüğüyle beslenip, yaşadığını belirten Özgür Ceylan, farklı düşüncelerin çarpışmasının da bilimin gelişimini, değişimini sağladığını söyledi. Özgür Ceylan, her görüşün ve fikrin dinlenmesi ve değerlendirilmesi gerektiğini savunarak, “Fikir özgürlüğü, bilim ve insanlığın gelişimidir” dedi.

“YİNE ADALET DUYGUSUNDAN YOKSUN BİR YASA TEKLİFİ GETİRDİNİZ”
Ceylan, kamuoyunda ‘İnfaz Kanunu’ olarak bilinen kanun teklifini yangından mal kaçırırcasına, yeterince tartışılmadan, farklı düşüncelere ve uzlaşmaya kapalı bir anlayışla Genel Kurulda geçirilmek istendiği belirterek, “Yasalar, toplumları ileriye götürmek için yapılır, geriye götürmek için yapılmaz ama maalesef, bu teklifle Türkiye ileriye gitmiyor. Adalet duygusundan yoksun bir yasa teklifiyle karşı karşıyayız” dedi.

Özgür Ceylan, teklifle kadına karşı şiddet suçu işlemiş mahkûmların izne çıkabilmelerine imkân tanınmasının, toplum vicdanında olumlu karşılık bulmasının mümkün olmadığını kaydederken, “Gasp suçu işlemişlere tanınan indirim tefecilere yapılan ceza artırımıyla “Tefecilik yapmayın ama gasp yapabilirsiniz.” gibi bir anlam çıkmasına yol açmaktadır” dedi. Özgür Ceylan, rüşvet suçunun af kapsamına alınmasının, rüşveti engellenmesi ve yolsuzlukla mücadeleyi sağlayamayacağını ileri sürerken, “Daha önceden tek başına olduğunda hapis cezası olmayan Cumhurbaşkanına hakaret suçunun bu düzenlemeyle hapis yatar hâle gelmesi, başlı başına, farklı fikirlere tahammülü olmayan, baskıcı bir iktidar anlayışını açıkça ortaya koyuyor” dedi. Teklif hazırlanırken kezzap atan ile “tweet” atan arasında bir ayrım yapılmamış olduğunu söyleyen Özgür Ceylan, “Siyasal iktidarın toplum yararına olmayan her türlü iş ve eylemini eleştiren yurttaşlarımız için en güvenli liman olarak ceza ve tutuk evleri öngörülmüştür. Bu mantıkla hareket ederseniz, tabii, ceza ve tutuk evlerinde yer kalmaz” dedi.

Özgür Ceylan, CHP’nin teklifin bu haliyle destek olmasının beklenemeyeceğinin altını çizerek, “Gasp, darp, çıkar amaçlı suç şebekesi kuranları, dolandırıcılık yapanları bırakalım; düşüncesini açıklamak üzere “tweet” atanı, halkın haber alma özgürlüğüne hizmet eden gazeteciyi yaptığı haberden ötürü içeri tıkalım. CHP de buna destek olsun. Bu, kabul edilebilir mi?” diye sordu. Özgür Ceylan halkın yaşanan günleri özetleme noktasında çok açık ve net olduğunu belirterek, “Bir tır şoförünün milyonlarca emekçinin duygularına tercüman olan sözlerini tekrarlamak istiyorum; ’ama beni virüs öldürmez, senin düzenin öldürür’” diyerek sözlerine son verdi.

Esra Çanlı

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech