Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bir telefon kadar yakın olacağız!”

Çanakkale Eğitim Sen Şubesi

Çanakkale Eğitim Sen Şubesi tarafından paylaşılan Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu’nun açıklamasında “KHK’ler ile hukuksuz şekilde işinden koparılan, açlığa mahkum edilen ihraç arkadaşlarımızla; yoksulluğun verdiği çaresizliğin üstesinden gelmeye çalışan öğrencilerimizle; emekliye ayrılmış, bizleri yanında isteyen, sesimizi duymanın yüzünü güldüreceği tüm üyelerimize bir telefon kadar yakın olacağız. Bu zor dönemin aşılması için tüm şubelerimizle birlikte hazırız” denildi.

Eğitim Sen Merkezi Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Siyasi iktidarın salgının yayılmasının engellenmesi, krizin toplumsal kesimler üzerindeki yükünün azaltılması için yapılan önerileri yok saymaya, dikkate almamaya dönük tutumu devam etse de, kimsenin yalnız, geride ve çaresiz kalmaması için çabalarını ısrarla sürdürenlerin yolunu eşit ve özgür bir gelecek düşü aydınlatıyor. Zamanın ruhu, yavaş yavaş ve derinden yayılıyor,  yol gösteriyor. Sahip olduğunu tanımadığı ile, belki de bir daha hiç görmeyeceği ile paylaşmak; zamana, koşullara ve sonuçlarına bakmaksızın ihtiyacı olanla dayanışmak; çaresiz olanın umudu, yalnız olanın omuz başında olmak üzerimize çöken zifiri karanlığı aydınlatıyor, sıcak ve aydınlık mevsimleri müjdeliyor. Gücü ve yetkiyi elinde bulunduranlar gerçeklere sırtını dönse de, sorumluluklarını yerine getirmese de, “asıl olan yaşamdır” diyenler şimdi bir adım ileri atıyor, tüm eğitim ve bilim emekçilerine elini uzatıyor.”

“Eğitim Sen sizi dayanışmanın sıcaklığına; paylaşarak çoğaltmaya davet ediyor. Eğitim Sen sizi eşit, özgür, aydınlık yarınlara birlikte yürümeye çağırıyor. Eğitim Sen, içerisinde bulunduğumuz bu zor dönemin birlikte aşılması için bir dayanışma kampanyası başlatıyor. KHK’ler ile hukuksuz şekilde işinden koparılan, açlığa mahkum edilen ihraç arkadaşlarımızla; yoksulluğun verdiği çaresizliğin üstesinden gelmeye çalışan öğrencilerimizle; emekliye ayrılmış, bizleri yanında isteyen, sesimizi duymanın yüzünü güldüreceği tüm üyelerimize bir telefon kadar yakın olacağız. Bu zor dönemin aşılması için tüm şubelerimizle birlikte hazırız. Bugünün gündemi: Öğretmenlere ücret ödenmemesi için MEB tarafından 28 Mart 2020 tarihinde alınan kararlara karşı yasal haklarımızı kullanacağımızı ifade etmiştik. Söz konusu kararların, öğretmenler açısından hak kaybı yaratmasına itiraz etmiştik ancak bizler açısından daha da önemli olan toplu sözleşmeyle edinilmiş bir hakkın kullanımının engellenmesidir. Eğitim Sen, Danıştay’a söz konusu kararların yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi ile dava açmıştır. Konuyu takip etmeyi sürdüreceğimiz bilgisini kamuoyu ile paylaşırız.”

“Canlı yazılım programlarının uzaktan eğitimde kullanımı ile ilgili uyarılarımızı yapmayı sürdürüyor, eğitim yöneticilerinin öğretmenleri ilgili mevzuata göre incelenmiş ve eğitim aracı olarak belirlenmiş araçlar dışındaki araçları kullanmaya zorlamamaları gerektiğini ifade ediyoruz. MEB’in de bu konuda açıklama ve uyarıları olmasına rağmen sorunun hala devam ettiğine dair bilgiler genel merkezimize gelmeye devam etmektedir. Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenler kurullarının ve zümre toplantılarının uzaktan katılım yoluyla yapılmasını istemektedir. Kullanılan tele-konferans sistemlerine dönük, gizlilik ve güvenlik tehlikeleri açık olmasına ve bu durumun MEB tarafından teyit edilmesine rağmen, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi toplantıların bu araçlarla yapılmasını istemesini anlamamız ve kabul edilebilir bulmamız mümkün değildir. MYK’mız söz konusu talimatın acilen geri çekilmesi ve bu türden taleplerden vazgeçilmesi gerektiğini düşünmektedir.”

“Özel öğretim kurumlarında yaşanan sorunları farklı boyutları ile değerlendirmeye ve önerilerimizi sunmaya çalışıyoruz. Bu alanın en mağdur kesimlerinin başında Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri öğretmenleri ve çalışanları gelmektedir. MYK’mız elinden geldiğince arkadaşlarımızın sorunlarını gündemde tutmaya çalışmakta, çözüm ile ilgili öneriler geliştirmektedir. Bu merkezlerin kamulaştırılması, hem bu merkezlerden yararlanan öğrencilerimizin aldığı hizmetin niteliğinin artması, hem de çalışanların sorunlarının çözümü için en geçerli seçenek durumundadır. Bu konu ile ilgili şu an bir imza kampanyası devam etmektedir. Söz konusu kampanyanın desteklenmesi, sorunun çözümü açısından anlamlı ve önemli olacaktır. MYK’mız, MEB’e özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin, öğretmenlere olan borçlarda dahil olmak üzere tüm borçların ve öğretmen hak edişlerinin de işverenden tahsil edilerek, kamulaştırılması talebini gündemine alma çağrısı yapmaktadır.”

“18 Mart 2020 tarihinde ataması yapılan Ocak-2020 dönemi öğretmenleri hala göreve başlatılmadı. Bugün arkadaşlarımızın atamasının yapılmasının 3. haftası ve her geçen gün yaşadıkları mağduriyet artmakta. MYK’mız, MEB’in zaman geçirmeden ataması yapılan arkadaşlarımızı göreve başlatma çağrısı yapmaktadır.”

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech