Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ezine ve Eceabat’tan örnek karar

Maskesiz alışveriş yapmanın ve

Maskesiz alışveriş yapmanın ve marketlere girmenin kısıtlandığı Türkiye’de, vatandaşlar maske ve eldiven tedarik etmekte bir hayli zorlanıyorlar. Kentliler her fırsatta marketler en azından, marketlere girerken, maske dağıtsın talebinde bulunuyorlardı. Ezine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu ve Eceabat Belediyesi konuyla ilgili örnek teşkil edecek bir karar aldılar. 

Ezine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar neticesinde, artık ilçede bulunan ve 20 metrekare büyüklüğü geçen, zincir marketler, maskesi olmayan vatandaşlara ücretsiz maske verecekler. 

Ezine’den sonra aynı konuyla ilgili Eceabat’ta, vatandaşlar için olumlu bir karara imza attı. Maske takılmadan marketlere girişin yasaklanmasının ardından vatandaşlar maske tedarik etmekte bir hayli zorlanmışlardı. Eceabat Belediyesi şikayetleri dikkate aldı ve önemli bir karar aldı. İlçede maskesi olmadan marketlere giremeyen  vatandaşlara belediye Eceabat’ta ücretsiz maske ve eldiven dağıtımında bulunacak. 

Vatandaşlar ilçelerden gelen olumlu haberlerin ışığında, Çanakkale Merkez’de neden bir karar alınmadığını ve maske-eldiven konusunda vatandaşların mağduriyet yaşadıklarını dile getirdiler. 

Haber Merkezi 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech