Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Vapur Bey

Kanatlı Karınca İstilası

Karıncaların dünyası beni oldum olası şaşırtır. Yani birlik, beraberlik, çalışkanlık, özveri, takım çalışması… Her bir şey var bu omurgasız canlılarda. Omurgasız dediğime bakmayın. Herhangi bir gönderme yapmak niyetinde değilim. Kendileri bilimsel olarak omurgasızların eklem bacaklılar alt grubuna konumlandırılıyorlar. Yoksa karıncalar omurgalı hayvanlardır yani. 

Tam Bu Noktada Özür Dilemek İstiyorum

Mini mini, bilgi oburu bir dostumuz google’a karıncalar omurgalı mıdır? yazdığında karıncalar omurgalı hayvanlardır sonucum çıkabilir. Yanlış bilginin önüne geçmek için tekrar ediyorum bilgiye aç kardeşim: KARINCALAR OMURGASIZ HAYVANLARDIR.

Canımız karıncaların binbir çeşit hali bulunuyor, asfalt karıncasından tutun bahçe karıncasına, hayalet karıncadan, katil karıncaya kadar uzanan çeşitli türleri var. 

İnsanlarda da yok mu?

Var.

Katil insan var, hayalet insan var, bahçe insanı var, asfalt insanı var (otostopçu gezgin dostalarımız)… Var da var yani. Gırla derler ya hani. İşte öyle var. İnsanlığa türleri açısından benzeyen karıncaların bize deyim yerindeyse SULU GÖTÜRÜP SUSUZ GETİRDİĞİ bir türü bulunuyor. KANATLI KARINCALAR. Kanatlı insan göremezsiniz ama kanatlı karınca diye bir tür bulunuyor. Ben ilk gördüğümde çok şaşırmıştım. Yani ilk KANATLI KARINCA görme deneyimimde gördüğüm KANATLI KARINCA tek geziyordu. Bazı insanlarda öyledir ya… Tek takılmayı sever. Ben bu kanatlı karıncayı görünce MUCİZEYE TANIKLIK ettiğimi, BANA BAHŞEDİLEN GÜNLERİN SONUNDA GELİP ÇATTIĞINI falan düşünmeye başladım hızlıca. Kanadından tuttuğum gibi annemin yanına götürdüm. “Bak anneğğğ nö buldoom!” her Türk kadını gibi TİTİZ olan annem bağrınmaya başladı tabi. “BIRAK HAYVANI! MİKROP KAPICAN!” Tabi ben bilimsel merakımın esiri olmuş bir vaziyette hayvana yakın mesafeden bakmaya devam ediyordum. “Ya kanadı var görmüyor musun?” dedim. Annem bulaşıklı ellerini yıkayıp. Lavaboya doğru bir kaç kez hızlıca salladı. “Oğlum. Kanatlı karınca işte o. Bak uçar şimdi elinden. Karınca basar evimizi.” Karınca basar derken OFF HAVA İÇ SIKICI dediği zamanlarda kullandığı tonu kullandı. Durumun ciddiyetini anlayıp. Bahçeye, kanatlı karıncayı bulduğum yere çıktım.

Aradan yıllar geçti. Yaşım hemen hemen 30. Altı üstü 30. Geçen bizim evi de bastılar bu kanatlı karıncalar. Bu sefer koloni şeklinde gelmişlerdi. Epey uğraştık. Sonuçta kazanan biz olduk tabi. GELDİKLERİ GİBİ GİTTİLER. Bu olaydan sonra çocukluğuma üzüldüm biraz. Yani o gün koloni şeklinde görseydim şu kanatlı karıncayı KARINCALARIN SÜPERMAN’ine denk geldiğimi sanmak yerine KANATLI KARINCA diye bir tür varmış demek ki diyecekmişim.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech