Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gün, siyasi hesap peşinde koşma günü değil!”

Vatan Partisi Çanakkale İl

Vatan Partisi Çanakkale İl Başkanı Vekili Hüseyin Kadri Gültekin, Corona virüsüyle mücadeleyle ilgili yaptığı açıklamada “Gün ülkemizi ve dünyayı tehdit eden salgın karşısında siyasi hesaplar peşinde koşmak günü değildir. Güçlerimizi birleştirme günüdür. Salgınla mücadelede iktidarın başarısızlığının pususuna yatanlar büyük bir gaflet içerisindedirler” şeklinde konuştu.

Vatan Partisi Çanakkale İl Başkanı Vekili Hüseyin Kadri Gültekin tarafından yapılan açıklamada şöyle dendi: “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de Covid19 (coranavirus) salgını ile mücadele etmektedir. Ülkemiz bu hastalığın yayılmasına karşı eksiklerine rağmen almış olduğu tedbirler ve zamanında müdahalesi ile önemli bir süreci geride bırakmıştır. Gelinen noktada ülkemiz açısından daha ağır sonuçların yaşanmaması bilim kurulu kararlarının hükümetçe tavizsiz uygulanması ve radikal kararların alınması ile mümkündür. Salgın tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomiyi derinden sarsacaktır. Özellikle hizmet sektörü, turizm başta olmak üzere birçok alanda gerek çalışanlar ve gerekse işverenler açısından olumsuz bir süreci yaşayacağız. Bu süreci aşmanın en büyük dayanağı sosyal devlet anlayışının hakim kılınmasıdır.”

“Bu süreçte iş kaybına uğrayan yurttaşlarımızın yanında devlet varlığını göstermelidir. Aynı şekilde işverenin de kayıplarının giderilmesi konusunda tedbirler alınmalıdır. Nitekim Hükümetçe açıklanan birçok tedbir yaşanabilecek olumsuzlukları karşılamayı öngörmektedir. Bu süreçte işletmelerin işçi çıkarmasının önüne geçilmeli, işten çıkarmalar yasaklanmalı, işyerlerinin kayıpları giderilmelidir.”

MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI

“Türk milletinin en önemli kültürel üstünlüklerinden biri, toplumsal dayanışma duyarlılığı ve tecrübesidir. Komşusu aç iken tok yatmaktan utanç duyan bir geleneğin evlatlarıyız. Dayanışma, sadece olanı değil, olmayanı da paylaşma erdemidir. Kendimizden önce eşimizi dostumuzu, kavmimizi kardaşımızı, komşumuzu ve yerdeşimizi, bütün milletimizi ve insanlığı düşünmek, günün ahlakı ve mutluluk kaynağıdır. Bugün ülkemizde hükümet dışında yürütülen dayanışma kampanyaları kontrol altına alınmalı, İllerde Valilikler bünyesinde oluşturulacak komisyonlar marifeti ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının koordinesinde belediyelerinde katılımını sağlayarak toplumun her kesiminin bu milli dayanışma kampanyasına katkısı alınmalıdır.”

“Gün ülkemizi ve dünyayı tehdit eden salgın karşısında siyasi hesaplar peşinde koşmak günü değildir. Güçlerimizi birleştirme günüdür. Salgınla mücadelede iktidarın başarısızlığının pususuna yatanlar büyük bir gaflet içerisindedirler. Vatan Partisi milletimizin emrindedir. Gücümüzün yettiği noktalarda teşkilatlarımızla salgının bertaraf edilmesi için mücadele ediyoruz. Bilim kurulunun ülkemiz için öngördüğü kurallara uyacağız. Hastalıkla mücadelede canını ortaya koyan sağlık ordumuza minnettarız. Bu mücadelede yitirdiğimiz sağlık çalışanlarımıza rahmet diliyor, anıları önünde saygı ile eğiliyoruz.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech