Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sokağa çıkması kısıtlı ‘engelli’ vatandaşlara yardım eli: ‘Engelsiz’ 112!

İçişler Bakanlığı’nın yaptığı bilgilendirmede,

İçişler Bakanlığı’nın yaptığı bilgilendirmede, COVİD-19 yeni tip Corona virüsüyle ilgili alınan önlemler kapsamında sokağa çıkma yasağı kapsamına alınan engelli vatandaşların, ihtiyaçlarını ‘Engelsiz 112’ uygulamasından bildirebilecekleri belirtildi. Bu kapsamda hazırlanan bilgilendirme videosunda ise işaret diliyle ‘Sayın 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız, yaşanan Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkmanız yasaktır. İhtiyaç anlarınızda lütfen ‘Engelsiz 112 uygulaması üzerinden bizi arayın’ ifadeleri kullanıldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve global çapta 50 bini aşkın insanın hayatına mal olan Corona virüsle mücadele devam ediyor. Aralık 2019’da ilk olarak Çin’in Wuhan kentinde görülen, sonraki süreçte ise hızla Avrupa’ya, Amerika’ya yayılan virüs, insanlığı tehdit eder hale geldi. Son rakamlara göre 1 milyonun üzerine enfekte ve 50 binden fazla ise can kaybıyla sonuçlanan hastalığa karşı Türkiye’de de yeni önlemler alındı. Geçtiğimiz haftalarda 65 yaş üzeri be kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkması kısıtlanmıştı.

Bu bağlamda İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada COVİD-19 yeni tip Corona virüsüyle ilgili alınan önlemler kapsamında sokağa çıkma yasağı kapsamına alınan engelli vatandaşların, ihtiyaçlarını ‘Engelsiz 112’ uygulamasından bildirebilecekleri ifade edildi.

“LÜTFEN BİZİ ARAYIN!”
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş üstü ya da kronik rahatsızlığı olan işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız, Engelsiz 112 uygulamasını arayarak ihtiyaçlarını yetkililere iletebilecek.”

“112 Acil Çağrı Merkezi çalışanları yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı kapsamına giren işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirme videosu hazırladı. Videoda, 112 Acil Çağrı Merkezi’nde görevli iki kadın personel işaret diliyle ‘Sayın 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız, yaşanan Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkmanız yasaktır. İhtiyaç anlarınızda lütfen ‘Engelsiz 112 uygulaması üzerinden bizi arayın’ şeklinde bilgilendirme yaptı.

Engelsiz 112 uygulaması, akıllı telefon ya da tabletlere App store ya da Play Store ücretsiz olarak indirilebiliyor.

ENGELSİZ 112 NEDİR?
İçişleri Bakanlığı, projenin detaylarını ise şöyle açıklıyor: “Engelsiz 112 Projesi ile ülkemizde yaşayan işitme ve dil-konuşma engelli kişilerin acil yardım hizmetlerine hızlı, etkin ve kolaylıkla ulaşabilmelerinin sağlanması hedeflenmektedir. İşitme ve dil-konuşma engelli vatandaşların, akıllı telefonlarla (smartphone) eş zamanlı yazışmalarını, görüntülü işaret dili ile iletişim kurmalarını ve sesli konuşma – dudak okuma yöntemlerini kullanarak Acil Yardım Merkezleri’ ne ulaşmaları sağlanacaktır.”

“Yeni Nesil 112 Mobil uygulaması çalışmaları devam etmekte olup, Yeni Nesil 112 projesi kapsamında mobil uygulama devreye alındığında vatandaşlar uygulama üzerinden sesli ve görüntülü olarak 112 Acil Çağrı Merkezini arayabilecektir.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech