Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pazar yeri bildiğiniz gibi değil

Çanakkale’de Cuma günleri ekonominin

Çanakkale’de Cuma günleri ekonominin nabzının attığı yer olan kapalı pazar yerinde, hiçbir şey eskisi gibi değil. Koronavirüs önlemleri kapsamında, pazar yerinde çok sayıda önlem alındı. Giriş-çıkış kapıları ayırıldı. Çocuklar pazar yerine alınmadı. Kapanış saati değişti. Virüs belasına karşı alınan tedbirler neticesinde, Çanakkale tarihinde ilk defa bambaşka bir pazar alışverişi yaptı.

Koronavirüs tedbirler kapsamında, pazar yerlerinde bir dizi önlem alındı. Giyim, aksesuar, ayakkabı gibi tüm ürünlerin satışı yasaklandı. Pazarda sadece meyve ve sebze ürünleri satılırken, alınan önlemler Çanakkale Belediyesi Zabıta ekiplerince uygulandı. Zabıta ekipleri gün boyunca pazar yerinde kuralların uygulanması için yoğun bir mesai harcadılar. Geçtiğimiz haftaya göre pazar yeri çok kalabalık olmazken, vatandaşların ve esnafların şahsi önlemlerini aldıkları gözlendi.

Çanakkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce yapılan bilgilendirmede, “Pazar yeri alanına içerideki esnaf sayısının en fazla 2 katı kadar vatandaş alınacaktır. Pazar yeri alanı içerisindeki vatandaş çıktıktan sonra içeriye vatandaş alınarak içeride sürekli aynı sayıda vatandaşın bulunması sağlanacaktır. Pazar yeri alanı saat 19.00 itibariyle kapatılacaktır. 0-15 yaş arası çocuklar alana alınmayacaktır” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech