Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ceylan, “Su havzaları şirketlere açıldı”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Atikhisar su havzası bölgesinin doğal sit alanı yapılmasına tepki gösterdi. Caylan, yapmış olduğu basın açıklamasında, su havzaları şirketlere açıldı dedi.

Çanakkale’nin tek içme suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı’nın içinde bulunduğu havzanın doğal sit alanı haline getirildiğini belirten CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan konuya tepki gösterdi. Ceylan, basın açıklamasında bulunarak, korona günlerinde su havzaları enerji şirketlerine açıldı dedi.

Ceylan’ın açıklamasında, “İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına Dair Yönetmeliğinin güneş ve rüzgâr enerjisi santralleri gibi yeşil enerji santrallerine açık olan uzun mesafeli koruma alanlarına 10 Mart’ta yapılan değişiklik ile termik santral, gazlaştırma, biyogaz ve biyokütle gibi doğa düşmanı enerji tesislerinin kurulmasına izin çıkarıldı.

2017 yılından bu yana yayınlanan yönetmelikler, ALAMOS Gold CEO’sunun yaptığı açıklamalar dikkate alındığında “Sit” kararının koruma amaçlı olmadığı algısı ortaya çıkıyor. Sit yaparak da bölgede maden ocağı açılmasının önü mü açılıyor? Anlamak mümkün değil.

Su havzalarının korunma usul ve esasları yasa ve yönetmeliklerle belirlenmiş durumda. Doğal sit alanında 2017’de yaptıkları değişiklik ile doğal peyzaj ve siluet dikkate alınarak kum, çakıl, taş, maden ve benzeri malzeme alınabileceğine, bu amaçla ocak açılabileceğine dair izin çıkmış durumda. Amaçları koruma değil yağmalama” ifadeleri yer aldı.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech