Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

AK Partili Turan, ‘bağış’ kampanyasını savundu: “Devletin parası olmadığından değil…”

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bülent Turan, Corona virüsüyle mücadele kapsamında Cumhurbaşkanlığı öncülüğünde başlatılan ve eleştirilerin odağı haline gelen ‘bağış’ kampanyasıyla ilgili açıklamalar yaptı. Turan, “Bu kampanya devletin parası olmasından değildir. Devlet ve millet ortak bir sorunda beraber omuz omuza yol yürümenin fotoğrafını ortaya koymuştur. O sebepten bunun devletin parası kalmadı da ondan böyle yapıyor, diye eleştirmenin doğru olmadığı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

Tüm dünyayı etkileyen Corona virüsü salgının ardından gözler bir anda ülkelerin ekonomilerine çevrildi. Pek çok ülkede iktidar sahipleri, halkı bu zorlu süreçte destekleyeceklerini ifade ederek ‘Hiçbir esnaf batmayacak. Elektrik, su, doğalgaz ödemeleri alınmayacak. Herkese maaş bağlanacak’ şeklinde ifadelerde bulundular.

Türkiye’de ise Corona virüsünün ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ‘Ekonomik kalkınma paketi’ eleştirilerin odağı oldu. Paketin kapsamından yakınan asgari ücretliler ve küçük esnaflar, ek paketlerle iktidardan çözüm beklerken Erdoğan, geçtiğimiz günlerde ekran karşısına çıkarak ‘Biz bize yeteriz’ adlı bir kampanya düzenledi. Ve herkesin imkanı ölçüsünde destekte bulunarak bu sürecin ‘devlet-millet omuz omuza’ vererek atlatılacağını söyledi. Ancak bağış kampanyası pek çok kesimden olumsuz yorum aldı. Avrupa’da halkın desteklendiği, Türkiye’de ise devletin halktan destek beklediği çünkü kasada para olmadığı şeklindeki yorumlara ise geçtiğimiz gün AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bülent Turan, karşı çıktı.

“DESTEK OLMAYABİLİRSİNİZ AMA İTHAM EDEMEZSİNİZ!”
Turan, mecliste yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ülkelerin IMF’den borç alarak atlatmaya çalıştığı pandemiyi Türkiye kendi gücüyle aşabilecek kabiliyettedir. Bu süreçte birçok iş adamımız, muhtarımız ısrarla partimizden ‘yardım kampanyası yapın’ diye ısrarda bulundu. Bu yüzden bu kampanya devletin acziyetinden değildir. Tam tersine devlet millet kaynaşmasının en güzel örneklerinden olduğu içindir. Bu kampanya devletin parası olmasından değildir. Devlet ve millet ortak bir sorunda beraber omuz omuza yol yürümenin fotoğrafını ortaya koymuştur. O sebepten bunun devletin parası kalmadı da ondan böyle yapıyor, diye eleştirmenin doğru olmadığı kanaatindeyim.”

“Amerika’da kişi başına düşen yoğun bakım ünitesi sayısı 34, Almanya’da 30, İtalya’da 12, Fransa’da 11 olduğu bir oranda Türkiye’de kişi başına düşen yoğun bakım ünitesi sayısında 40’tır. Ben bu tablodan gurur duyuyorum. Devlet elinde geldiğince tedbir almaya devam ediyor, Bilim Kurulu öncülüğünde tüm önerileri değerlendiriyor. Destek olmayabilirsiniz; ama itham edemezsiniz!”

Esra Çanlı

 

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech