Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Merve İnce

DİYETLERİ UYGULAMADA YAPILAN 10 HATA

Günümüzde obezite ve beslenmeye dair hastalıkların artması sebebiyle sağlıklı beslenme ve diyet tedavileri hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Beslenme bilimi yapılan bilimsel çalışmalarla her gün daha çok kendini geliştirerek ilerlemektedir. Obezite ile savaşmada sağlıklı beslenmenin devamlılığı vücut profilinin düzelmesi gibi süreçlerin kararlılıkla yapılması gerekmektedir. Bu bir eğitim ve vücudunu sağlıklı beslenmeye alıştırmak ve eğitmek sürecidir. Çoğu zaman bu süreç kilo durumuna göre uzayabilmektedir. Bu süreçte durumun bilincinde olan ve sabırla ilerleyen bireylerin sağlıklı beslenme ve kilo ile alakalı problemleri ortadan kalkmaktadır. Diyetlerde yapılan 10 hataya değinmek isterim;

1. Diyet yapmayı aç kalmak olarak algılamak ve vücudu bu süreçte besin yetersizliğine itecek kadar besinsiz bırakmak en büyük yanlışlardan biridir.

2. Diyet dışında fazla kalorili bir besini tükettiğimiz zaman diyetin bozulduğuna inanmak ve devamında diyeti dengelemeye çabalamamaktır.

3. Diyet modelleri bireylerin hayat tarzına, saatlerine ve sosyal yaşantısına uygun şekilde şekillendirilebilmelidir.

4. Dengeli beslenmeyi ve değişim yapmayı diyetisyeni ile etkileşimli bir şekilde değerlendirmemek ve tek sabit kalan diyetlerle beslenmeyi sıkıcı hale getirmektir.

5. Kilo gidişi ile ben zaten kilo veriyorum diyerek 2-3 haftanın sonunda beslenmeyi bozmak ve verdiği kiloları geri almaktır.

6. Belli kilolarda vücudun takılması sonra tekrar harekete geçmesi çok doğal bir durumdur biz buna plato eğrisi deriz o yüzden bu süreçte beslenmeye kesinti yapmamak gerekmektedir.

7. İdeal kiloya gelince bireylerin yine 6-12 ay kadar koruma dönemi olarak kilo takibini yapması ve diyet uyumunu devam ettirmesi gerekmektedir.

8. Diyet uygulamaları yapılırken ara periyotlarla detoks dönemleri yapmak uygundur ama sürekli hale gelirse vücut dengesini bozabilmektedir. O yüzden detoks uygulamalarına dikkat etmeliyiz.

9. Tek ve mucizevi bir besin yoktur. Bireylerin bu süreçte bunun farkında olarak sağlıklı beslenmenin bir bütün olduğunu ve hep birlikte uygulandığında bir anlamının olduğunu bilmeleri gerekmektedir.

10. Diyetlerde bozulmalar olsa da denge çok önemlidir. Küçük miktar değişimleri ve hareketlerle diyet devamlılıkları sağlanmalıdır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech