Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Corona’yı çocuklara ‘somutlaştırarak’ anlatın!”

Sosyolog ve Aile Danışmanı Gamze Şahin, Corona virüsle mücadelede özellikle çocukların psikolojik durumunun göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek ““Çocuklar, tıpkı yetişkinler gibi Corona virüsünden ve yaşanan bu süreçten kaygı duyabilirler. Bu durumda anne babalar da çocuklarına Corona’yı resim ve hikayelerle somutlaştırarak anlatmalı. Çocuğun sorduğu sorulara yaşına uygun cevaplar verilmeli” ifadelerini kullandı.

Sosyolog ve Aile Danışmanı Gamze Şahin, Çan Belediyesi’nin canlı yayınına katılarak Corona virüsüyle mücadele sürecinde evde kalmanın önemine dikkat çekti. Şahin, bununla birlikte ise bu süreçle nasıl başa çıkılabileceği, çocuklara bu süreci nasıl açıklanabileceği ve özellikle okulların tatil olup çocukların evde olduğu dönemde onlarla nasıl vakit geçirileceği konularına da değinerek şu ifadelere yer verdi:

“Karşımıza sürekli Corona ile ilgili haberler çıkıyor ve bu haberler kaygı düzeyimizi arttırabiliyor. Bu yüzden gündemi takip etmek için bir, bir buçuk saat ayırmak yeterli. Ve bu durumda vaka sayılarını öğrenmek de bizi korkutmamalı, aksine önlem almamızı sağlamalı. Yetkili olmayan kişilerin bilgilerine de itibar edilmemeli.”

“BİRLİKTE EKRAN BAŞINDA OTURMAK, ÇOCUĞUNUZLA VAKİT GEÇİRMEK DEĞİLDİR”
“Bu süreçte çocuklar da, tıpkı yetişkinler gibi korku hissedebilir. Onlara bu süreci anlatmak için ise hikayelerden faydalanabilirsiniz. Yaşananları somutlaştırmak, çocuğunuzun anlamasını kolaylaştırır. Corona virüsünü ve bu süreçle yaşananları resim ve hikayelerle somutlaştırın. Kısa ve açıklayıcı ancak çocuğun yaşına uygun olacak şekilde cevaplar verin. Çocuk kendini güvende hissetmek ister. Ona kulak verin, yaşamın bir süre sonra normale döneceğini söyleyin. Tabii kişisel önlemleri de anlatın. Bu süreçte oyun ve uyku saatlerinin değişmemesine önem gösterin. Bu dönemde enerjisini atamayan çocuk huzursuz hissedebilir bu yüzden evde onlar için oyun parkuru kurabilirsiniz. Çocuğunuzun sizinle ekran başında kalması birlikte vakit geçirmek değildir, onları kontrolsüz bırakmamaya özen göstermelisiniz. Biz de bu süreçte şikayet etmek yerine neler yapılacağına odaklanılmalı.”

Esra Çanlı

 

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech