Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Usta öğreticiler cerrahi maske üretimine başladı

Çanakkale Halk Eğitim Merkezi

Çanakkale Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü’nün talebi, Çanakkale Valiliği’nin talimatı ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile Covid-19 Corona virüsü tedbirleri kapsamında, sağlık çalışanları için cerrahi maske üretmeye başladı. Edinilen bilgiye göre maske üretimi kentin ilçelerinde de yine usta öğreticiler tarafından koordineli olarak yapılıyor.

Tüm dünyayla birlikle ülkemizi de etkisi altına alan ve hayatı tehdit eden Corona virüsü ile mücadelede her gün yeni bir adım atılıyor. Bu süreçte en büyük yükü ise sağlık çalışanları omuzluyor. Hasta yoğunluğunun hat safhada olduğu hastanelerde zor şartlar altında virüsle mücadele eden sağlıkçıların ekipman sıkıntısı yaşamaması için de geçtiğimiz günlerde İl Sağlık Müdürlüğü’nün talebi üzerine Çanakkale Valiliği tarafından ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda anlamlı bir proje hayata geçirildi. Çanakkale Halk Eğitim Merkezi’nin usta öğreticileri, sağlık çalışanları için maske üretmeye başladı. Edinilen bilgiye göre maske üretimi kentin ilçelerinde de yine usta öğreticiler tarafından koordineli olarak yapılıyor.

Konuyla ilgili Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Kovid-19 önlemleri kapsamında Çanakkale Halk Eğitimi Merkezinde, cerrahi maske üretimine başlandı. Bakanlığımız tarafından Koronavirüs önlemleri kapsamında meslek liselerinin vatandaşlarımızın sağlığına katkı sunmaya başladığı bu zor dönemde, Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi tarafından cerrahi ameliyat maskesi üretimine başlandı.”

“TALEP OLMASI HALİNDE GÜNLÜK ÜRETİMİN ARTIRILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”
“Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğünün talebi doğrultusunda bu zorlu süreçte, pandemiye karşı canla başla mücadele eden sağlık çalışanlarımızın kullanacağı tek kullanımlık maskeler, Halk Eğitimi Merkezi usta öğreticileri tarafından üretilmeye başlandı. İlk etapta günde 500 adet üretilen maskeler, dezenfekte edilerek sağlık çalışanlarının kullanımına sunuldu. Ameliyatlarda da kullanılabilecek olan maskelerin kumaşları özel olarak getirtildi. Talep olması halinde günlük üretimin artırılması için çalışmalar devam ediyor.”

Esra Çanlı

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech