Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kurslar kapanınca iş başa düştü

Türkiye’yi etkisi altına alan

Türkiye’yi etkisi altına alan COVİD-19 yeni tip Corona virüsüsün ardından alınan tedbirler kapsamında halk eğitim kurslarında eğitime ara verilince, kursiyerler de kursta yaptıkları işi evlerine taşıdı. Halılarını, kilimlerini ve bilimum el emeği göz nuru ürünlerini evden dokumaya başlayan Çan Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri de, bu yöndeki gayretlerini virüsle mücadelede sosyal terapi olarak görüyor.

Çin’in Wuhan kentinden başlayarak kısa zamanda tüm insanlığı tehdit eden bir pandemi halini alan yeni tip COVİD-19 Corona virüsü sebebiyle tüm dünyada ciddi önemler alınıyor. Şu ana dek yüz binlerce kişiyi enfekte eden ve 30 bini aşkın insanın ise ölümüne yol açan salgın hastalıkla mücadele, yurtta olduğu gibi yerel anlamda da sürüyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz haftalarda alınan ciddi tedbirler yürürlüğe konarak sosyal hayatta bazı kısıtlamalara gidildi. Okulların uzaktan eğitime geçmesi, devlet dairelerinde personel sayısının azaltılması, özel sektörde vardiyalı sisteme geçilmesi, gıda işletmelerinin kapatılması ve çok sayıda iş yerinin kısıtlı hizmet vermesiyle devam eden süreçte, sosyo-kültürel etkinlikler de olumsuz etkilendi.

Tüm tiyatrolar, konserler, sergiler ve buna benzer etkinlikler iptal edilirken Halk Eğitim Merkezlerinde dikiş, nakış, dokuma, boyama gibi pek çok alanda faaliyet veren kurslar da bu kapsamda kapatıldı.

Ancak kursiyerler, eğitimlerine bu şartlar altında da olsa devam etmekte kararlı. Kursların kapanmasıyla birlikte halı, kilim dokuma, ahşap boyama gibi el emeği ürünleri hayata kazandıran kursiyerler, çalışmalarına evlerinde devam ediyor. Aralarında organize olan ve ilerleyişlerini da kayıt altına alan çok sayıda kursiyer böylelikle virüsle mücadelede moral motivasyonu da üst seviyede tutuyor.

Esra Çanlı

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech