Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Değişim mi gelişme mi?

Koronavirüs tedbirleri ile yaşadığımız

Koronavirüs tedbirleri ile yaşadığımız bu günlerde objektiflerimizi geçmişe yönelttik… Yine 1990’lı yıllar… Çanakkale hem imar açısından hem de nüfus açısından gelişiyor. Bu gün olduğu gibi o yıllarda rant bu denli ön planda değildi. Çok sayıda inşaat firması yoktu. Vardı belki ama devlet işleri daha karlı ve fazlaydı. Bu gün olduğu gibi kentteki boş olan her metrekare alan imara açılmıyordu. Ya da ihtiyaç yoktu.

Esenler semtini yeniden imara açıp oluşturuluyordu. En büyük yapı kooperatifini Çanakkale Belediyesi kurup işletiyordu. Önce Esenler semtinde dar gelirli ve memurlar için bir kooperatif kuruldu. Ardından ekonomisi biraz daha yüksek olanlar için Çağdaş Kent, inşaatları başlatıldı. O günde bu günede otoparkı olmayan Çağdaş Kent eleştirileri hala devam ediyor.

Tabi bu günden o günleri eleştirmek kolay oluyor ama günün şartları sanırım bunları gerektiriyordu. 18 Mart stadından maç sırasında çekilmiş bir fotoğraf karesine dönemin SSK Hastanesi sığabiliyor. Ne güzel günler olduğunu şimdi gençlere, çocuklarımıza anlatabiliriz. Yurttaşlar o zamanı anlatırken, yöneticilerimiz de geçmişten dersler çıkartıp geleceğe güvenle bakacak projeler yapmalıdırlar.

Haber ve Foto: Güngör Yıldız

Özel Arşiv

[tie_slideshow]

[tie_slide][/tie_slide]

[tie_slide][/tie_slide]

[tie_slide][/tie_slide]
[tie_slide][/tie_slide]

[/tie_slideshow]

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech