Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kanun teklifi yasalaştı

Koronavirüs salgınına karşı alınan

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirleri ve önlemler neticesinde hazırlanan ekonomik istikrar kalkanı kapsamında müjdelenen kanun teklifi yasalaştı. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Grup Başkanvekili Bülent Turan, kanun teklifinin yasalaşması ile ilgili, “Dünyayı saran koronavirüs salgınına karşı devletimiz, büyük bir gayretle tüm kurumlarıyla tedbirlerini alıyor.Bu tedbirlerle birlikte çalışanlarımızı, işverenlerimizi ve istihdamı koruyan, ticarete ve çalışma hayatına yönelik tedbirleri içeren önemli düzenlemeleri hayata geçiyoruz. Cumhurbaşkanımızın Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında verdiği müjdeleri de içeren Kanun Teklifimiz TBMM Genel Kurulu’nda yasalaştı.

Kanun; kısa çalışma ödeneğinden yararlanma şartlarının kolaylaştırılması, en düşük emekli aylığının Bin 500 liraya yükseltilmesi, karşılıksız çek suçundan mahkum olanlara borcunu taksitler halinde ödemek kaydıyla af getirilmesi ve 7 milyar liraya yakın asgari ücret desteği sağlanması gibi önemli düzenlemeleri içeriyor.

Teklifle birlikte turizm yatırımcılarımızın devlete olan mali yükümlülüklerinin 6 ay ertelenmesi, KOBİ’lerin desteklenmesi amacıyla kredi garanti kurumlarına aktarılacak kaynak tutarının 25 milyar liradan 50 milyara çıkarılması, gazilerimize en az 20 yıllık sigortalılık süresi ve 5 bin gün prim ödemiş olması şartıyla ikinci bir aylık bağlanma imkanı verilmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli turizm tesislerinin yüksek nitelikli hale getirilmesi amacıyla Bakanlık tarafından yönetmelikle bu yerlere ilişkin standartların belirlenmesi ve yivsiz tüfek, nişan tüfek ve tabancaların izinsiz ya da izin belgesine aykırı üretilmesini, internet dahil satılmasını ve ruhsatsız olarak bulundurulmasını önlemek için yaptırımların ağırlaştırılması gibi daha birçok düzenleme de yasalaştı” açıklamasında bulundu.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech