Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meclislere 3 ay erteleme kararı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 81 Valiliğine gönderilen tavsiye kararında, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, dernek ve vakıf toplantılarının yanı sıra belediye meclisleri ve il genel meclisi Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının da ertelenmesini istedi.

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm dünyada artış gösteren can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam ederken, Türkiye’de de yeni kararlar alınmaya devam ediliyor. “Kovid-19’la Mücadele Kapsamında Alınan Önlemler” kapsamında yaşanan salgının bir an önce engellenmesi, vatandaşlarımızın sağlık güvenliğinin korunması amacıyla büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin çalışmalarına yönelik ilave tedbirler alındı. Soylu tarafından imzalanan ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan genelgede “Valilik/kaymakamlıklarca 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri hükmü uyarınca tüm meclislerin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelenmesi sağlanmalıdır” denildi. İlgili mevzuat çerçevesinde olağanüstü toplantı yapılmasına gerekli sağlık tedbirlerinin alınması sağlanarak izin verilebilecek.

Genelgede şu ifadelere yer verildi:

“Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm dünyada can kaybı ve yaka sayısı artmaya devam etmektedir. Covid-19 salgınında en temel risk unsuru virüsün bulaşıcılığının yüksek/hızlı olması nedeniyle vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu mekanlar/alanlardır.

Devletimiz, tüm kurumları ile bu salgının yayılması ve vatandaşlarımızın hayatlarını tehdit etmesini engellemek için umuma açık yerlerin faaliyetlerinin durdurulması, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile dernek ve vakıfların toplantılarının, eğitim/hizmet içi faaliyetlerinin geçici süreliğine ertelenmesi başta olmak üzere bir çok tedbir almakta ve bu kapsamda uyulması gereken kuralları belirleyerek vatandaşlarımızla paylaşmaktadır.

Yaşanan salgının bir an önce engellenmesi, vatandaşlarımızın sağlık güvenliğinin korunması amacıyla; büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin çalışmalarına yönelik aşağıda belirtilen ilave tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür. Bu kapsamda, Valilik/kaymakamlıklarca 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri hükmü uyarınca büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelenmesi sağlanmalıdır.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI YAPILABİLECEK

Bu süreçte mahalli idarelerin görevlerinin aksamaması devamı için meclisin toplanmasının çok zorunlu olduğu hallerde ilgili mevzuat çerçevesinde olağanüstü toplantı yapılmasına gerekli sağlık tedbirlerinin alınması sağlanarak izin verilebilecektir.”

Bakan Soylu, Mülki İdareler tarafından 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu hükümleri çerçevesinde gerekli kararların alınmasını; mahalli idarelerin konuya ilişkin bilgilendirilmesini sağlayarak uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech