Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’nin Duyarlı Gençleri!

Çanakkale’de işletme sahibi olan,

Çanakkale’de işletme sahibi olan, okuyan ve çalışan genç isimleri, kent merkezinde ekonomik olarak ihtiyaç sahibi olan ve yaş itibariyle ihtiyacı olan kişilerin eksiklerini gidermek için ellerini taşın altına koydu.

Çanakkale’nin tanınan esnaflarından Yiğit Sezgin, kendi gibi genç arkadaşlarıyla birlikte ortaklaşa bir yardım hareketi yürütmeye karar verdi. Yardıma ihtiyacı olan kentlilerin camlarına kırmızı bir simge koyarak mesaj vermeleri fikri, gençlerin de yardım etmek isteyenlerin de işlerini kolaşlaştıracak.

Başarılı reklamcı Sezgin, destek fikrinin ortaya çıkışını gazetemize açıklarken “İnsanlara yardım etmek isteyen çok tanıdığım var ama kendi çevresinden öteye gidemiyorlar. Ancak komşularını bilebiliyorlar. Yoldan geçerken ihtiyaç sahibi olduğu birilerine de destek olunabilir.” ifadelerine yer verdi.

“BİZLER DE SİVİL GENÇLER OLARAK DESTEK VERMEK İSTİYORUZ”

Sezgin, şöyle devam etti: “Bildiğim kadarıyla Belediye de Valilik de bunun için çok güzel çalışmalar yürütüyorlar. Bizler de siviller olarak destek olmak istiyoruz. Kendi çalışma ekibimizi yaptık ve insanları tek tek dolaşıp sormaktansa bunun bir destek çağrısı şeklinde olmasını istedik. İhtiyaç sahibi olan veya yaşlı ve engelli kentlilerden yardım isteyenlerin camlarına kırmızı bir simge (bir kumaş parçası veya kırmızı herhangi bir obje) koyarak destek istediğini, ihtiyacı olmayanların yardım edebilecek durumda olanların da yeşil bir simge koymalarını istiyoruz. Böylece hiç tanımadığımız bilmediğimiz insanlara destek olabilme huzuruna ereceğiz.”

“BU DÖNEMDE EL ELE VERMEMİZ LAZIM”
“Çok tatlı çok güzel insanlar var Çanakkale’de… Sadece kendi bölgesine hakim oldukları için başka yerlerde bilmedikleri insanlara da destek olmak istiyorlar. Bu şekilde yapabileceğimizi düşünüyoruz. Bizler sadece bir aracı olacağız. Bu dönemde el ele vermemiz lazım.
Herhangi bir siyasi düşüncenin veya derneğin uzantısı değiliz. Kesinlikle sivil hareket ediyoruz. Oluşumumuzun ismi bile yok, sadece ‘insanlık’ için diyebiliriz.
Yüzlerce destek vermek isteyen var. Hepsi genç hepsi dinamik. Her mahallede organize olacağız. Bizi tanıyan tanıyor, herhangi bir reklam çalışması peşinde değiliz. Belediye ve Valilik gibi kurumlar da bize destek olursa yardıma muhtaç olanlara her türlü destek veririz. Muhtarlar aracılığıyla ulaşabilirlerse simge için kumaş vs. desteği verebiliriz de…”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech