Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eski hastane Allah’a emanet

Bir zamanların eski askeri

Bir zamanların eski askeri hastanesi, şimdilerin harabesi deyim yerindeyse, resmen Allah’a emanet.

Bir zamanlar Çanakkale savaşında, askerlerin tedavi edildiği, zamanında taş yapısı ve mimari ile oldukça dikkat çeken, eski askeri hastane şimdilerde kaderine terk edildi. Hastane bir zamanlar askeriyeye bağlı olup, düğün, sünnet gibi organizasyonlarda hizmet vermekteydi. İçerisinde, alt katta bulunan hayvanat bahçesi ise, bölgeden geçen vatandaşlar ve çocuklar tarafından ilgi görmekteydi.

Askeriye hastaneden elini çektikten sonra, hastanenin binası da, çevresi de makarayı geriye sarmaya başladı. Hastane alanı İl Kültür Turizm Müdürlüğü’ne bağlandı ve alan bir süre bakımsız kaldı. Bakımsız kaldığı süreçte Belediye müdürlüğü, müdürlük ise belediyeyi suçladı. Nihayetinde o bakımsızlık ve otların düzensizsizliği yangına neden olmuştu. O yangında ise çevre binalara sıçrayan kozalaklar Çanakkale’de bir anlamda kriz yaratmıştı. Binalarda maddi hasarlar meydana gelmişti.

Bina o günden sonra, röleve çalışmaları yapıldığı için bariyerlerle çevrildi ve giriş çıkışların önüne geçilmeye çalışıldı. Vatandaşlar binanın görsel olarak bağını koparan bariyerler geçtiğimiz günlerde yıkıldı. Yan yüzeyde meydana gelen bariyerlerin devrilmesinden ötürü ortaya ilginç görüntüler çıktı. Bakımsızlıktan ve ilgisizlikten kaderine terk edilen hastane şimdilerde, Çanakkale’nin göbeğinde, Allah’a emanet öylece duruyor…

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech