Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇARO Başkanı: “Destek Bekliyoruz!”

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Cihan Müşterioğlu, turist rehberleri için destek paketleri beklediklerini açıklayarak, “Birçok ülkeyi etkileyen Coronavirus (COVID-19) salgınının seyahat endüstrisine, sivil havacılığa ve turizm hareketlerine yönelik etkileri turist rehberlerinin bu sezondaki tüm gelirini elinden almış durumdadır” dedi.

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Cihan Müşterioğlu, turizm sektörünü olumsuz etkileyen Corona virüsü algınıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ÇARO’nun haberine göre; Başkan Müşterioğlu “Devletimiz, tüm birimleri ile virüsle mücadele kapsamında elinden gelen gayretini göstermektedir. Şu anda millet olarak en az can kaybı ile bu durumdan kurtulmaya kenetlendik. Fakat her zamanın rutini olarak kış boyu durgun geçen bir sezonun ardından tüm turist rehberleri mart ayı ile birlikte bölgemize gelecek kafileleri bekliyordu ancak oluşan durum turizmi durma noktasına getirdi ve şuan itibariyle tamamen durdu.  Ocak ve Şubat ayında, takvimlerimize aldığımız yurt içi ve yurt dışı turlarının tamamı iptal oldu.  21 Mart günü, 46 ülkeye daha uçuşlar durduruldu. Türkiye’den uçuşların yasaklandığı ülke sayısı 68 oldu. Yurt içi seyahatlerin ise tamamı durdu. Turizm fuarları gibi diğer tüm fuarlar iptal oldu. Birçok ülke giriş çıkışları kapadı” dedi.

Virüs tehlikesinin, yayılmaya başladığı ilk andan itibaren turizme ağır bir darbe vurduğunu ifade eden Müşterioğlu “Ülke turizmi, dünyada yaşanan gelişmeler ve terör etkisi ile bir dönem yaşadığı ağır durgunluğu, turizm paydaşlarının çalışmaları ve devletimizin destekleri ile üstünden atmış ve rekorlara emin adımlarla koşarken, virüs tehlikesi turizme terörden büyük zarar verdi” şeklinde konuştu.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech