Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uzaktan eğitim günleri başladı

Corona virüsü kapsamında alınan

Corona virüsü kapsamında alınan önlemler gereği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk, orta ve lise düzeyindeki öğrencilere verilen bir haftalık ara sona erdi. Öğrenciler, dün itibariyle uzaktan eğitime başlarken ilk dersi ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk verdi… Çanakkale’de de binlerce öğrenci uzaktan eğitim için dün TV ve internet başına geçti. Evlerinde, programa bağlı kalarak çalışan öğrenciler hem yeni sisteme adapte olmaya gayret gösterdiler hem de ders çalışma alışkanlıklarını ev ortamına göre şekillendirdiler.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de ölümlere yol açan ve sosyal hayatı olumsuz etkileyen Corona virüs salgını sebebiyle, geçtiğimiz günlerde ülke çapında eğitime bir haftalık ara verilmişti. İlk, orta ve lise düzeyindeki öğrenciler, bir haftalık tatilin ardından ise dün itibariyle uzaktan eğitime başladı.

İlk dersi, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk verdi. TRT-EBA TV’deki ‘ilk ders’ için kamera karşısına geçen Selçuk, uzaktan eğitim sistemiyle ilgili de düşüncelerini paylaştı. Çocukların paniğe sevk edilmemesi gerektiğini söyleyen Bakan Selçuk, şu ifadelere yer verdi:

“TÜRKİYE BU KONUDA ÖNCÜLÜK EDİYOR!”

“Değerli ailelerimiz, bu süreçte en büyük destekçimiz sizler olacaksınız. Evde küçük kardeşlerimiz varsa lütfen çocuklarımızın derslerini dinlemesine özen gösterin. Bizler bu açığı çocuklarımızın en iyi kitap okuyarak atlatmasını sağlayabiliriz. Sizler de okuyarak onlara destek olmaya gayret edin. Bu süreçte bazı zorluklarımız olabilir, bazı aksaklıklar olabilir çünkü dünyada uzaktan eğitimi bütün öğrencileri için aynı anda yapabilen bir ülke yok ama Türkiye bu konuda öncülük ediyor.”

“HEP BİRLİKTE YAPACAĞIZ, HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ!”

“Biliyorsunuz 3 HD, 3 SD kanalımız var. Bunun nedeni Türkiye’deki tüm televizyonları kapsayabilmek ve bu kapsam dahilinde de her öğrencimizin erişebilmesini mümkün kılmak. Eğer bir çocuğumuz bir dersi kaçırırsa ya da izlemeyi unutursa veya başka bir sebep olursa bunun tekrar yayını var. Daha sonra eğer gerekirse EBA’dan da internetten de konu tekrarlarını, soru çözümlerini, öğretmenlerle iletişimlerini hayata geçirebilirler. Bu bizim için de bütün ülke için de yeni bir deneyim, bunu hep birlikte yapacağız, hep birlikte başaracağız.”

ÇANAKKALELİ ÖĞRENCİLER EKRAN KARŞISINDA

Öte yandan Çanakkale’de de binlerce öğrenci uzaktan eğitim için dün TV ve internet başına geçti. Evlerinde, programa bağlı kalarak çalışan öğrenciler hem yeni sisteme adapte olmaya gayret gösterdiler hem de ders çalışma alışkanlıklarını ev ortamına göre şekillendirdiler.

Kahvaltılarını eder etmez ekran karşısına geçen çocuklar, evde ders çalışmanın zorluğu kadar olumlu etkilerini de gördü. Meyveler, çerezler ve çeşitli atıştırmalıklarla derslerine renk katan çok sayıda öğrenci, ‘uzaktan eğitim’ sisteminden memnun kaldı.

İşte Çanakkaleli öğrencilerin ‘uzaktan eğitim’ çalışmasından bazı fotoğraf kareleri…

Esra Çanlı

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech