Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mangal ve piknik yapmak yasaklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Corona virüsüyle mücadele kapsamında alınan önlemler gereği, bahçe, park ve mesire alanlarında mangal yakılmasını ve piknik yapılmasını yasaklandı.

Corona virüsüyle mücadele hem küresel hem de yerel çapta devam ediyor. İdari yetkililer tarafından son iki haftadır yapılan evde kal çağrılarına rağmen çok sayıda vatandaş park ve ormanlık alanlara piknik yapmak için akın edince ise yeni bir tedbir kararı alındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, harekete geçti ve bahçe, park ve mesire alanlarında mangal yakılmasını ve piknik yapılmasını yasakladı.

Risk giderek büyüyor
2019-20 koronavirüs pandemisi, 1 Aralık 2019 tarihinde Çin’in Hubei bölgesinin başkenti olan Vuhan’da çeşitli hastaların belirli bir neden olmaksızın gelişen ve tedavi ile aşılara cevap vermeyen bir zatürre görülmesi üzerine SARS-CoV-2 olarak adlandırılan yeni bir koronavirüs teşhis edildi. Kişiden kişiye bulaşabilen virüsün bulaşma oranı, 2020 Ocak ortasında büyüme gösterdi. İlerleyen zamanlarda Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya-Pasifik’te yer alan çeşitli ülkelerde yaşanan virüs vakaları rapor edilmeye başlandı. 11 Mart 2020’de Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın ilan edildi.

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech