Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Corona için 20 farklı aşı denendi!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ),

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), tüm dünyada ölümlere yol açana Corona virüse karşı dünyada 20 aşı geliştirildiğini açıkladı. Corona virüsle mücadele çalışmalarının ilerleme hızından memnun olduğunu belirten yetkililer ayrıca önümüzdeki birkaç hafta içinde aşıdan sonuç alınmasının beklediklerini ifade etti.

11 Mart’ta Dünya Sağlık Örgütü tarafından salgın hastalık olarak adlandırılan Corona virüsü, dünya çapında 10 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine, 245 bin 900’den fazla ise vakaya sebep oldu.

Dünya Sağlık Örgütü ise Corona virüsüyle ilgili yaptığı açıklamada şu ana dek Corona’ya karşı dünyada 20 aşı geliştirildiğini duyurdu. Novosibirsk’te bulunan Rus vektör biyoteknoloji merkezi tarafından oluşturulan bir aşının testlerinin de başladığı ifade edildi.

2020’nin dördüncü çeyreğine kadar kullanıma hazır olacağı umulan aşıdan bilim insanları da oldukça umutlu. Dünya Sağlık Örgütü çalışanları da Corona virüsüyle mücadele çalışmalarının ilerleme hızından memnun olduğunu aktardı. Bununla birlikte klinik ilaç çalışmasının devam ettiği ve ilk sonuçların önümüzdeki birkaç hafta içinde alınmasının beklendiği belirtiliyor.

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech