Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Korunan alanlar” Corona’ya kurban gitti!

Ekoloji Birliği tarafından yapılan

Ekoloji Birliği tarafından yapılan açıklamada, “Tüm ülke olarak aklımız korona virüsü salgınındayken iktidar boş durmadı, ‘Korunan Alan Yönetmeliği’ni değiştirerek korunan alanları madencilere, turizmcilere, barajlara açtı” ifadelerine yer verildi.

Ekoloji Birliği, yayınladığı bir açıklamada iktidara yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Tüm ülke olarak aklımız korona virüsü salgınındayken iktidar boş durmadı, ‘Korunan Alan Yönetmeliği’ni değiştirerek korunan alanları madencilere, turizmcilere, barajlara açtı. 16 Mart 2020 günlü ve 31070 sayılı Resmi Gazetede yer alan ‘Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ yayımlandı. Söz konusu yönetmelik milli park, tabiat parkı, tabiat anıtı, tabiatı koruma alanı ve sulak alanların tescil, onay ve ilanı ile tabiat varlığı, doğal sit alanı ve özel çevre koruma bölgelerinin tespit, tescil, onay, değişiklik ve ilanına dair usul ve esasları belirlemeye ilişkindir.

“İKTİDARIN GÖZÜ DOYMUYOR!”
“16 Mart 2020 gününde yayımlanan Yönetmelik değişikliği ile doğal sit alanı kategorilerinden olan ’Nitelikli Doğal Koruma Alanları’nın ve ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kullanım Alanları’nın ve ‘Anıt Ağaçlar’ın ayırt edici özellikleri ve tanımları değiştirildi. Yapılan diğer bir değişiklikle birlikte de  ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kullanım Alanları’nda ‘entegre tesisler’ ve ‘maden işletmesi’ yapılabilecek! Maden lobisinin gözü doymuyor bir türlü! Milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları ve sulak alanlar, doğal sit alanları ve özel çevre koruma bölgeleri bizim hazinelerimizdir, mutlak korunması gerekir. Korona virüsünden ders almayan iktidar, kullanılması değil korunması gereken bu önemli alanları daha fazla talana açarak yeni salgınlara davetiye mi çıkarıyor?”

“İktidarı söz konusu yönetmeliği bir an önce iptal etmeye çağırıyoruz! Ekoloji Birliği olarak yönetmeliğin iptali için yasal haklarımızı kullanacağımızı duyuruyor, kamuoyunu da desteğe davet ediyoruz.”

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech