Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Merve İnce

VÜCUDUNU KUVVETLİ TUT VE BESLENMENİ ÖNEMSE 

Gündemimiz Corona virüsü ve kesinlikle bireysel hijyene bu süreçte dikkat etmeliyiz. Ayrıca çevremize karşı sorumluluklarımızı bireysel olarak yerine getirmemiz gerekmektedir. Temizlik sürecini tam olarak uyguladıktan sonra ve sosyal olarak da bireylerle aramıza mesafemizi koyduktan sonra süreç artık vücut içerisindeki savunma sistemini her zaman kuvvetli tutma sürecine gelmektedir. Vücut savunma sistemi nasıl kuvvetli tutulur bir göz atalım;

  • DEMİR KAYNAKLARI; vücudumuzun bağışıklık sisteminde görevli olan yapılarının üretilmesi, taşınması vücudun enerji metabolizmasında görev alan demire dikkat çekmek isterim. Düzenli olarak her gün en azından 1 adet yumurtanızı mutlaka yiyin
  • DEMİR KAYNAKLARI; kırmızı et, yumurta, kurubaklagiller ve yeşil sebzeler
  • ÇİNKO; Çinko vücudumuzda birçok reaksiyonda ve vücut işlerinde görev alan sayısı işi olan bir mineraldir. Bağışıklık sisteminde sayısız görevi olan bu minerali düzenli tüketmemiz gerekmektedir.
  • ÇİNKO KAYNAKLARI; Yumurta, deniz ürünleri, et, kabak çekirdeği, ay çekirdeği, ceviz, badem gün içerisinde limitimizi aşmadan düzenli olarak tüketebiliriz.
  • PROBİYOTİKLER; Bağırsak sağlığınız ne kadar düzgün olursa vücudun dışarıyla besinsel temansı olan bu önemli noktada bağışıklıkta bize destek sağlar.
  • PROBİYOTİK KAYNAKLARI; Ev yapımı yoğurt ve kefiri güzel bir kaynak olarak düşünebiliriz.
  • TAZE MEYVE VE SEBZELER; Gün içerisinde 2-3 porsiyon kadar yani 1 adet elma, 1 orta boy portakal, bir küçük kivi gibi şeklinde meyve ihtiyacımızı karşılayabiliriz. Sebzelerde de pırasa, ıspanak, brüksel lahanası, karnabahar, brokoli gibi sebzelerle yemek veya salata yaparak günde 2 porsiyon tüketebiliriz.
  • BAĞIŞIKLIĞI DESTEKLEYİCİ DİĞER DESTEKLER; Kara mürver içerikli destekler, arı sütü, polen, propolis, zerdeçal, zencefil , doğal bal gün içinde beslenmenize destek olabilir.
  • BAĞIŞIKLIK İÇİN BİTKİ ÇAYLARI; Hibiskus, zencefilli ve zerdeçallı çaylar(içerisine bal koyularak kullanılabilir)

 

Ülkemiz milletimiz ve tüm dünya bu süreci umarım bir an evvel atlatıcaz. Beslenmenize dikkat edin, moralinizi yüksek tutun, evden zorunlu olmadıkça çıkmayın

Sağlıklı günler dilerim Uzman Diyetisyen MERVE İNCE

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech