Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Başkan Gökhan: “Ekonomiyi ikinci plana atacağız”

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ile ilgili Türkiye’de tedbirler üst düzeyde uygulanmaya devam ediyor. Çanakkale’de koronavirüs konusunda önlemler alarak, virüsün yayılım hızını azaltmayı hedefliyor. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, dün koronavirüs konusunda alınan tedbirler ve Belediyenin alacağı önlemler konusunda bilgilendirmede bulundu. Başka, “Ekonomiyi ikinci plana atacağız. Önce korunacağız” dedi.

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs, her gün can almaya ve hızla yayılmaya devam ediyor. Türkiye’de her geçen gün vaka sayıları artarken, tedbirler üst seviyeye çıkartıldı. Çanakkale’de koronavirüs tedbirleri kapsamında neredeyse açık dükkan kalmadı. Çarşı Caddesi dışında, barlar, kafeler, kahvehaneler, lokaller, vatandaşların toplu olarak bir araya gelebilecekleri alanlar kapatıldı. Sokaklar sessizliğe büründü.

Her gün halk otobüslerini 70 bin kişi kullanırken, bu sayı ortalama olarak 13 binlere kadar düştü. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan koronavirüs tedbirleri kapsamında Çanakkale özelinde bir değerlendirmede bulundu.

“Kiraların 2-3 ay ödenmemsi için çalışma yapıyoruz”
Başkan Gökhan yaşanan koronavirüs salgını ve virüse karşı alınan tedbirler ile ilgili Çanakkale özelinde değerlendirmelerde bulundu, “Önümüzdeki hafta encümenden karar alacağız inşallah, en az 2 ay, 3 ay kiralarının ötelenmesi söz konusu olabilecek. Onunla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Özellikle iş yeri kapananlar var. Biz 3 ay ertelemeyi düşünüyoruz.

“İller Bankası’ndan kesinti yapılmasını istemiyoruz”
Aslında bunu yaparken, şunu da istiyoruz, İller Bankası’ndan kesinti yapılmasını istemiyoruz. Biz su kesintisi yapmıyoruz zaten… Çanakkale Belediyesi hiçbir zaman borçtan dolayı su kesintisi yapmıyor.

“Pazar yeri ile ilgili bir tereddüt oluştu”
Pazar yeri ile ilgili bir tereddüt oluştu. O konuda bir karara varamadık. Orada yoğun bir kalabalık var. Temas mesafemizin korunması gerekiyor, orada korunamıyor. Bilemiyorum, böyle bir şey başımıza gelmediği için bir karar veremedik. Hep beraber Esnaf Odası ile birlikte bir karar vermeye çalışacağız. Esnafımızın müşterilerle çok temasa girmemesi iyi olur. Kimseyi huzursuz etmeden bu sıkıntıdan çıkmaya çalışıyoruz.

“Çanakkale’de önlemlere uyma konusunda iyiyiz”
Çanakkale’de önlemlere uyma konusunda iyiyiz. İnsanlar dikkat ediyorlar. Elbette ki bir iki ay korunacağız. Ekonomiyi ikinci plana atıp, korunacağız. İşçi çıkaranlar var. Ücretsiz izne çıkanlar var. Bu sıkıntı… Bu bağlamda ne yapılacak bilmiyorum. Onun için İller Bankası’nın payının kesilmemesi çok önemli. Çanakkale Belediyesi’nde de birçok işçi çalışıyor. İşçileri çıkartmak çok uygun olmaz. Ne kadar dayanacak belediye? Ona göre bir planlama yapacağız. İller Bankası’ndan kesinti olmazsa aradaki farkı işçilerimize ve kiracılarımıza veririz. Dönemsel destek oluruz” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech