Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

Kehanetler

İyi bir meşgale bulduk. Günlerimiz Corono ile geçiyor. Dünyayı bir felaket sardığı zaman, insanların aklına hemen, Nostradamus gelir. Corona Virsündan sonra da,yine,Baba Vanga’nın kehanetleri akla geldi.Asıl adıyla Michel de Nostredame olan Fransız hekim, eczacı, kâhin ve astrolog ile 1911 yılında Makedonya’da doğan ve 16 yaşındayken üzerine düşen bir yıldırımla görme yetisini kaybeden Baba Vanga“Ne demiş?” diye arşive bakıldığında,. Baba Vanga’nın, büyük ve güçlü bir ejderhanın insanlığın tepesine çökeceği, üç devin birleşerek dünyayı yöneteceği, bu süreçte ellerinde kırmızı paralar olan insanlar olacağı ve bol sıfırlı sayıların da insanlığa hükmedeceği kehaneti, simgesi ‘ejderha’ olan Çin’in koronavirüsü dünyaya yayarak küresel çöküşe sebep olacağı, sonra da dünyaya hükmedeceği şeklinde yorumlandı. Kehanet ve komplo teorileri meraklıları için bir başka kaynak, ABD’li yazar Dean Koontz’un 1981 yılında yazdığı ‘Karanlığın Gözleri’ (The Eyes of Darkness) kitabı oldu. Romanda, Çin’in biyolojik silah olarak ürettiği virüsün adının, hastalığın çıktığı şehrin adı yani, Wuhan-400 olması şaşırtıcı bir benzerlikti. Ben bu tür kehanetlere ve kurgulara fazla ilgi duymuyorum. Ama dün bir kitapta gördüğüm satırlara şaşırmadım desem yalan olur.

Yaşananlar aynısı

2013 yılında hayatını kaybeden Amerikalı medyum ve yazar Sylvia Brown tarafından, bundan tam 12 yıl önce, 2008’de yazılan ‘Günlerin Sonu’ (End of The Days) kitabının 312’nci sayfasında şu satırlar yer alıyor:“2020’de akciğerlere ve bronşlara saldıran ve tüm bilinen tedavilere direnen ciddi bir zatürre benzeri hastalık dünyaya yayılacak. Hastalığın kendisinden daha şaşırtıcı olan şey, aniden geldiği kadar hızlı bir şekilde yok olacağı gerçeğidir. On yıl sonra tekrar saldıracak ve o zaman tamamen ortadan kalkacak.”Günümüzdeki Corona Virüsünü dikkate aldığımızda, bu kehanet tutmuş gibi görünüyor. Bilhassa yurtdışından gelen vatandaşlarımızın, karantinaya dikkat etmeleri şart olmuştur. Ne yazık ki, Umreden dönen insanlarımız, bu işi dikkat etmiyor.  İnsanlar, Umreden dönenlerin evlerine gidip ziyaret ediyorlar. Bu nasıl mantık? Bize bulaşmaz demek anlamlı mı?Bazı artistlerin,dizi oyuncularının,şarkıcıların da,bu kurala uymadığı,ellerini kollarını sallayarak yurtdışından giriş yaptıklarını görüyoruz.Acaba,onlar şerbetli mi?Yoksa çok mu makarna yemişler!Devletimiz, her türlü tedbiri almıştır.Vatandaş olarak ta,bizlere bu kurallara uymak düşmektedir..

Bugün 18 Mart.Türkün gücünün dünyaya gösterildiği gün.Bu vesile ile,Aziz şehitlerimizi ve Çanakkale Kahramanı,cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü,rahmet,minnet ve şükranla anıyoruz.Mekanları Cennet olsun.Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech