Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İki Oda Başkanından ‘fırsatçılara’ tepki!

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Corona virüsü sebebiyle özellikle hijyen ürünlerine fahiş fiyat uygulanması hakkında açıklama yaptı. Semizoğlu açıklamasında, “Bu tür davranışlar içinde olan, karaborsaya fırsat veren ve fahiş fiyatlar ile satış yapılan yerler ile ilgili bir gözlemi olan üyelerimiz odamız genel sekreterliğine bildirsinler” ifadelerine yer verdi. Çanakkale Borsası Başkanı S. Kaya Üzen de “Karaborsaya fırsat veren ve fahiş fiyatlar ile satış yapılan yerler ile ilgili bir tespiti olduğunda Borsamız Genel Sekreterliğine bildirilmelerini önemle rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇTSO’nun haberine göre, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Corona virüsü sebebiyle özellikle hijyen ürünlerine fahiş fiyat uygulanması hakkında açıklama yaptı. Semizoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Korona virüsü endişesi ile sağlık, hijyen ve gıda ürünleri talebinde artış olması üzerine fahiş fiyatlarla satış yapanların tespiti  için Ticaret Bakanlığımız tarafından 81 ilde denetimler başlatılmış ve cezai müeyyideler konulmuştur. Meslek ahlakına, ticarete ve geleneklerimize uymayan bu tür davranışlara üyelerimizin asla tevessül etmeyeceğini biliyoruz.  Ticari ahlak çerçevesinde faaliyetlerini sürdüren, bu süreci fırsata çevirmeyen tüm üyelerimize teşekkür ediyor, hayırlı işler diliyorum.”

“Üyelerimizin aynı hassasiyetle;  bu tür davranışlar içinde olan, karaborsaya fırsat veren ve fahiş fiyatlar ile satış yapılan yerler ile ilgili bir gözlemi olduğunda Odamız Genel Sekreterliğine bildirilmelerini ve resmi açıklamalar dışında bir bilgiye itibar etmemelerini önemle rica ediyorum.”

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen de fahiş fiyat artışları ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Üzen açıklamasında şu hususlara değindi:

“Korona virüsü endişesi ile sağlık, hijyen ve gıda ürünleri talebinde artış olması üzerine fahiş fiyatlarla satış yapanların tespiti için Ticaret Bakanlığımız tarafından 81 ilde denetimler başlatılmış ve cezai müeyyideler konulmuştur. İnternet üzerinden satışlar ve internet portalları hakkında da gelen şikayetler Ticaret Bakanlığımızca değerlendirilmektedir”

“Bizler güven unsurunu zedeleyecek davranışlarda bulunarak, meslek ahlakına, ticarete ve geleneklerimize uymayan bu tür davranışlara üyelerimizin, firmalarımızın asla başvurmayacağını biliyoruz. Bu süreci fırsata çevirmeyen ve ticari ahlak çerçevesinde faaliyetlerini sürdüren tüm firmalarımıza da teşekkür ediyoruz. Ülkemiz genelinde 81 ilde ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz öncülüğünde odalarımız ve borsalarımız olarak disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı ve bu haksızlıkları yapan firmalara hak ettikleri cezaları vereceğimizi bir kez daha buradan kamuoyuna duyururuz. Çanakkale Ticaret Borsası olarak herkes bilmeli ki vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız. Üyelerimizin aynı hassasiyetle; bu tür davranışlar içinde olan, karaborsaya fırsat veren ve fahiş fiyatlar ile satış yapılan yerler ile ilgili bir tespiti olduğunda Borsamız Genel Sekreterliğine bildirilmelerini önemle rica ediyoruz.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech