Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ölçek’ten başkana yangınla ilgili sorular

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Meydanı’nda

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Meydanı’nda çıkan yangın Çanakkale’de büyük üzüntü yaratmıştı. İşyerlerinin küle döndüğü yangınla ilgili AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a sorular yöneltti.

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen yangın faciasında İtfaiye ekipleri olay yerine geç gelmişler ve çok sayıda vatandaş yaşanan olumsuz duruma tepki göstermişti. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ölçek Başkan Ülgür Gökhan’a sorular yöneltti.

“Yangın yürekleri ağza getirmiştir”
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek yayınladığı basın açıklamasında, “Çanakkale’mizin en önemli noktalarından birisi olan Cumhuriyet Meydanı’nda geçtiğimiz Cumartesi günü çıkan yangın herkesin yüreklerini ağzına getirmiştir. Yazılı ve görsel medyalardan takip ettiğimiz olayda itfaiye ekiplerinin olay yerine geç geldiği yönünde iddialar gündeme gelmiştir.

Öncelikle yangının çıktığı yerde 2 adet tescilli bina bulunmaktadır ve bu alan kentsel sit statüsündedir. Gelinen noktada yaptığımız incelemeler neticesinde yüzde 60 oy aldım diye övünen ve aldığı oylar ile vatanseverliğini ön plana çıkarmaya çalışan CHP’li Merkez Belediye Başkanı ve yandaş takımının halkın can güvenliğini rant uğruna nasıl hiçe saydığını bir kez daha görmüş olduk.

“Belediye Başkanına sormak istiyorum”
Şimdi ben buradan yangın çıkan alan ile ilgili Merkez Belediye Başkanına sormak istiyorum. Sizlerin sözde halk lokali ama gerçek adı CHP lokali olarak bilinen alana sadece 10 metre mesafedeki alanda açılan işletmelerde uzun süredir imar durumuna aykırı olarak kaçak yapıların olduğu biliniyor. Bu zamana kadar gözünüzün önünde inşa edilmesine rağmen neden bu kaçak yapılara göz yumdunuz ve işlem yapmadınız?

“Sorularımın cevaplandırılmasını bekliyorum”
Bu kaçak çıkmalara ile ilgili Kültür Varlıkları Koruma Kurulundan herhangi bir izin alınmış mıdır? Çıkan yangında kaçak çıkmaların yangına dayanıksız olması nedeniyle bitişikteki binalara da sirayet etmesinden sorumlu kimdir? Bir vatandaşımızın yaralandığı bu olayda can kaybı yaşansaydı bunun vebalini kim ödeyecekti? Ben buradan bu sorularımın içtenlik ile Merkez Belediye Başkanı tarafından cevaplandırılmasını bekliyorum” açıklamasında bulundu.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech