Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstiklalimiz, 99 yıl önce ‘Marş’ oldu!

Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı

Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı’nın kabulünün 99’uncu yıl dönümü sebebiyle Çanakkale Osekiz Mart Üniversitesi(ÇOMÜ) İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı” düzenlendi. Etkinliğe Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile Kurum Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı’nın kabulünün üzerinden geçen 99 yılın ardından, Milli Şair’i anmak,eserinive mirasını yaşatmak için anma programı düzenlendi.Mehmet Âkif Ersoy tarafından kaleme aldığı ve 12 Mart 1921’de Birinci TBMM tarafından “İstiklâl Marşı” olarak kabul edilen şiirin milli marşımız olmasının yıl dönümü Çanakkale’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bu kapsamda dün saat 14.00 sularında Çanakkale Osekiz Mart Üniversitesi(ÇOMÜ) İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde anma programı vardı. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Programı”, Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile Kurum Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 800 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech