Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Biz sorduk, Çanakkale halkı cevapladı: “Türkiye Suriye’de olmamalı!”

Gündem Gazetesi olarak, tartışmaların

Gündem Gazetesi olarak, tartışmaların odağında olan Suriye meselesini Çanakkaleli vatandaşlara sorduk.  Genci yaşlısı, kadını, erkeği çok sayıda kentli “Türk Ordusu’nun Suriye’de olması hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna kendi cevabını ve gerekçesini verdi. 14 kişiye yönelttiğimiz sorudan çıkan tek cevap ise “Türk Ordusu Suriye’de olmamalı!” oldu.

Çanakkaleli vatandaşlara Gündem Gazetesi olarak Türkiye’nin Suriye’deki varlığını destekleyip desteklemediklerini sorduk. Sorumuzu yönelttiğimiz 14 kişi de kendi cevaplarını gerekçeleriyle birlikte verdiler. İşte o soruya kentlilerin verdiği cevap:

Nazif Gümüş: “Askerimizin İdlib’te işi ne? Bence en başından oraya girmemeliydik.”

 

Nahit Aktaş: “Türk Askeri İdlib’e hiç girmemeliydi. Kendi sınırlarımızı, kendi topraklarımızda korumalıyız.”

 

Tuğçe Bayrak: “Asla Suriye’de olmamalıyız. En başından beri karşıyım. Öğrenciyim, gençlerin çoğu da böyle düşünüyor.”

İlknur Cebeci: “Ben öğrenciyim. Tüm arkadaşlarımız bu duruma karşı. İdlib’te ne işimiz var? Suriyeliler için şehit olmamalı Türk askeri. Hiç girmemeliydik bence.”

 

 

Mehmet Güzel: “Benim askerimin İdlib’te işi nedir? Ben karşıyım. Hiç girmeyecektik.”

Hüseyin Yılmaz: “Türk ordusu Suriye’ye hiç girmemeliydi. Ben kendi askerlerimizin oradaki savaşa dahil olmasına karşıyım.”

 

Cengiz Tümer: “Türk askeri orada Suriyeliler için şehit oluyor, Suriyeliler burada rahatça yaşıyor. Ben karşıyım. Hiç girmemeliydik.”

İrem Ergen: “Çanakkale’de okuyorum. Öğenciyim. Ve pek çok arkadaşımız aynı düşünüyor. Türkiye, Suriye’ye girmemeliydi.”

 

Zemfira Mehmedov: “Ben Azerbaycanlıyım, burada yaşıyorum ve bu ülkenin askerlerinin gidip Suriye’de şehit olmalarını istemiyorum. Türkiye bence hiç girmemeliydi oraya.”

Merve Efe: “Öğrenciyim. Ben başından karşıyım. Suriye’ye hiç girmemeliydik. Orada, onlar için askerlerimiz niye şehit olsun? Bu topraklardan korumalıyız sınırlarımızı.”

İnci Çiçek: “Ben çok karşıyım. Asla. Hiç girmemeliydik. Başkasının toprağında işimiz ne?”

Ünzile Gül Şen: “Öğrenciyim, Çanakkale’de okuyorum. Ve hiç kimse bu durumu desteklemiyor. Türkiye Suriye’ye girmemeliydi.”

 

Züleyha Cesur: “Kesinlikle karşıyım. Türk askerinin yeri Türkiye’dir. Toprağımızı, sınırımızı buradan korumalıyız.”

Seviye Yılmaz: “Türk Askeri asla ama asla Suriye’de olmamalı. Onlar, Suriyeliler için şehit olacak ama Suriyeliler, vs gelip burada benim topraklarımda yatacak. Öyle bir şey yok. Ben aylardır işsizim. Bana yardım yapmayan devlet onlara yapıyor. Her yer Afgan, Suriyeli işçi dolu. Benim gencim işsiz, bizim gidecek yerimiz yok. Ama onlar burada tarlada ırgat, inşaatta amale. Ben ne yapacağım? Ben nereye gideceğim. Gidip kendileri savaşsınlar. Türk Ordusu neden onlar için orada savaşsın, ölsün? Asla. Tamamen karşıyım.”

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech