Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nesilden nesle maharetli eller…

Çanakkale Belediyesi’nin düzenlediği ‘Çanakkale’nin

Çanakkale Belediyesi’nin düzenlediği ‘Çanakkale’nin Emekçi Kadınları Fotoğraf Sergisi’nde yer alan isimlerden Hatice Kalkan ve annesi 77 yaşındaki Üviye Kalkan, maharetli ellerini nesilden nesle aktarıyor.

Geçtiğimiz günlerde Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde açılan Çanakkale’nin Emekçi Kadınları Fotoğraf Sergisi, kentin emekçi kadınlarını ve yaşam öykülerini kentlilere duyurarak bu anlamda bir farkındalığa imza attı.

Hatice Kalkan da o isimlerden biri… Kapalı Pazar Yeri’nde kurulan cuma pazarında el emeği gözü nuru ürünlerini satan Hatice Kalkan, böylelikle hem geçimini sağlıyor hem de manevi olarak kendini daha iyi hissettiğini ifade ediyor. Sergide fotoğrafının bulunduğu panonun önünde 77 yaşındaki Üviye Kalkan’la birlikte gazetemize konuşan emekçi kadın, çalışmaktan duyduğu mutluluğu da yabana atmıyor. Kadınların çalışma hayatında yer almasıyla, kaynaşmanın birlik ve beraberliğin arttığını vurgulayan Kalkan, düşüncelerini şu sözlerle anlatıyor:

“TERAPİ OLSUN DİYE BAŞLADIM”
“Bir buçuk yıl oldu Çanakkale’ye geleli, daha önce Kocaeli’ndeydim. Ama burası çok farklı bir şehir, buraya gelince özgür oldum, kendi daha özgür hissettim. Önceleri bu el işlerine terapi amacıyla başlamıştım, kızım evlenmişti, yalnız kaldım diye yapmaya başladım. Hem maddi anlamda hem manevi anlamda çok kaktıları oldu bana ve sonra yapmaya devam ettim. Cuma günleri çıkıyoruz pazara, bir arkadaşımız var çorba, katmer yapıp getiriyor, ben örgü örüyorum, otantik çanta cüzdan, dikiyorum, lif, patik böyle şeyler… Annem de bana elinden geldiğince yardım ediyor.”

Hatice Kalkan’ın annesi Üviye Kalkan ise düşüncelerini ”Ben 77 yaşındayım, elimden geldiği gözümün gördüğü kadar yapıyorum bir şeyler. Kızıma yardım etmeye çalışıyorum” sözleriyle ifade ediyor.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech