Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

O gemi, 105 yıl sonra yine aynı yerde…

Çanakkale Deniz Savaşları’nın kazanılmasında

Çanakkale Deniz Savaşları’nın kazanılmasında rolü büyük olan Nusret Mayın Gemisi, 105 yıl sonra aynı yerde gerçekleştirilen seyir faaliyetiyle tekrar canlandırıldı. Gerçekleştirilen etkinliğe Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Emrullah Büyük, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Yarbay Alparslan Baysal ile Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça ve Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir katıldı.

Her 8 Mart sabahı yapılan Nusret Mayın Gemis’nin seyir faaliyeti canlandırması, 105 yıl sonra yeniden tekrarlandı. Sabah 07.15’te İskele’den kalkan gemide düzenlenen tören ve etkinliklere Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Emrullah Büyük, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Yarbay Alparslan Baysal ile Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça ve Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir katıldı.

Program kapsamında Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça tarafından denize çelenk bırakıldı. Yüzbaşı Bora Öykü Baran tarafından ise Nusret Mayın Gemisi’nin tarihi hakkında katılımcılara bilgi verildi. Çanakkale Savaşları’nda çok önemli bir yere sahip olan Nusret Mayın Gemisi’nin 18 Mart Deniz Zaferi’ne olan katkısı ve harp tarihine geçen kahramanlık destanını anlatan Yüzbaşı Baran “Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında kuşkusuz en büyük pay, kahraman Nusret Mayın Gemisi’ne aittir. Nusret Mayın Gemisi’nin Erenköy Koyu’nda kurduğu bu engel, Çanakkale Deniz Savaşı’nın ve tarihin akışını değiştirmiştir” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech