Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Panik Yok!

Tüm dünyayı kasıp kavuran

Tüm dünyayı kasıp kavuran Corona virüsü ile ilgili daha Türkiye’de herhangi bir bulguya rastlanmadı. İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı geçtiğimiz gün yapmış olduğu açıklamada, “İlimizde 9 kişi Corona virüsü şüphesi sebebiyle gözetim altına alındı ancak hepsinin sonuçları temiz çıktı” demişti. ÇOMÜ Üniversite Hastanesi ve Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nden edindiğimiz bilgilere göre, Çanakkale’de olası bir virüs olayında müdahale için tüm önlemlerin alındığı, hazırlıkların yapıldığı ifade edildi.

Çanakkale’de geçtiğimiz günlerde Corona virüsü ile ilgili yanlış bilgilendirmeler neticesinde ortalık karıştı. Sosyal medyada ve sokakta kentte Corona virüsüne rastlandığı ifade edildi ve önü alınamaz bir dedikodu tüm şehre yayıldı…

Tüm dünyayı kasıp kavuran ve can kayıplarına neden olan virüse, Türkiye’de hiçbir bölgede henüz rastlanmadı. Çanakkale’de İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamada, “Bu zamana dek ilimizde 9 kişi Corona Virüsü şüphesi sebebiyle gözetim altına alındı ancak hepsinin sonuçları temiz çıktı” demişti. Bu açıklamadan sonra yanlış bilgilendirmelerle Çanakkale’de Corona olduğu dedikodusu hastanelerden edinilen bilgi neticesinde netliğe kavuştu.

Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ve ÇOMÜ Üniversite Hastanesi’nden edindiğimiz bilgilere göre hazırlıkların yapıldığı ifade edildi. Corona virüsüne Çanakkale’de de tüm Türkiye’de olduğu gibi rastlanılmadığını ve hastanelerin gereken tüm önlemleri aldığını ifade eden yetkililer, o önlemleri de açıkladılar.

Karantina alanlarının belirlendiğini ve bu alanların olduğunu, personellerin gerekli eğitimleri aldığı ve olası bir kriz durumunda önlemlerin nasıl alınacağının planlandığı ifade edildi.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech