Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Başkan Erol güven tazeledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları Kongresi Cumartesi Günü Çanakkale Belediye Çalışanları Sosyal Tesisi Ercan Adsız Salonu’na gerçekleştirildi. İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol, göreve yeniden seçilerek güven tazelemiş oldu.

Kadın Kolları İl Kongresi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal’ın divan başkanlığına seçilmesiyle başlayan kongreye; CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Yenice İlçe Başkanı Bülent Çakmak, parti yöneticileri, kadın kolları il delegeleri ve partililer katıldı.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ın, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın ve İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Güneş Pehlivan’ın konuşmalarının ardından Başkan Sibel Erol da adaylık konuşması yaptı. Erol, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu kongremizde, tek yön iktidar üzerine çalışacağız. Ancak muhalefette olmasına rağmen hala bu coşkuyla, bu hevesle birlikte ülkesine, Cumhuriyetine, sosyal demokrat ve laik ilkelerinden ödün vermeyen siz kadınlar lütfen önce kendinizi alkışlayın. İlimizin ve ilçemizin pek çok sorunları var. İlçelerde şiddet, temsiliyet, kadın sorunları… Hepsini gözlemledik, yaşadık. Ve bunları çözmek üzere çalışmalar yapmaya çalıştık. Bu sorunları hiçbir çalışma hiçbir zaman bu iktidar varken çözmeye yetmeyecektir. O yüzden önce bu iktidardan nasıl kurtuluruz ona bakacağız. Ondan sonra sorunlarımızı önümüze koyacağız ve tekrar tekrar üstesinden geleceğiz.”

Kadınların gücünün çok büyük olduğunu da hatırlatan Erol, Kılıçdaroğlu’nun daha önce kadınlara yönelik olarak “Hak verilmez, alınır” sözlerini hatırlatarak “Önce bilinçlenmeyi, sonra örgütlenmeyi ondan sonra da faaliyete geçmeyi öğrenmeliyiz. İşte biz o yüzden 2 yıllık dönem içerisinde bu üç sistemi bir araya getirip kadın örgütlerimizle beraber bizi iktidara taşıyacak olan çalışmanın içerisinde olacağız. Bu çalışmalarda bize desteklerini esirgemeyen ilçe ana kademelerimize, il ana kadememize çok teşekkür ediyoruz. Onlarla birlikte çalışmak çok değerli.” dedi.

Başkan Erol, konuşmasına son verirken Milletvekili Ceylan’a yönelerek kadınlar olarak tüzükten memnun olmadıklarını da ifade etti. Tek liste ile girilen seçimde mevcut başkan Sibel Erol, güven tazelemiş oldu.

Eylem Gözeldere

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech