Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Arıtma tesisi açılıyor

Türkiye’deki sıfır atık hedefleriyle

Türkiye’deki sıfır atık hedefleriyle uygun olarak depolanan atık miktarının azaltılması ve depolama tesisinin uzun yıllar hizmet verebilmesi için Çanakkale’de harekete geçildi. Sızıntı Suyu Artıma Tesisi tamamlandı ve bugün saat 13.00’de gerçekleşecek açılışla hizmet vermeye başlayacak.

Çanakkale Belediyesi tarafından, Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi ile ilgili, “Çanakkale, Lapseki, Kepez, Çardak, Umurbey Belediyeleri ile İl Özel İdaresinden oluşan ve 184 bin nüfusa hizmet veren Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği’nde (ÇAKAB) toplanan atıklar, 2009 yılından bugüne Türkiye’deki ilk AB Destekli Katı Atık Yönetimi yatırımlarından olan, Çanakkale Düzenli Depolama Tesisinde bertaraf edilmektedir.

Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği mevcut katı atık yönetimi kavramını yeniden yapılandırmış ve mevzuata uygun, fonksiyonel, çevreci ve sürdürülebilir bir Entegre Katı Atık Yönetim Sistemi oluşturmak için Birlik üyesi Belediyeler ve İl Özel İdaresi sorumluluk alanı içerisinde uygulanmak üzere Çanakkale Entegre Katı Atık Yönetimi (EKAY) Sisteminin kurulmasına karar vermiş ve SUEZ Çanakkale RR Atık Hizmetleri A.Ş ile katı atıkları entegre biçimde yönetmek üzere 29 yıllık bir imtiyaz sözleşmesi imzalamıştır.

Projenin uygulanmasıyla, Türkiye’deki sıfır atık hedefleriyle uygun olarak depolanan atık miktarının azaltılması ve depolama tesisinin uzun yıllar hizmet verebilmesi için hem kaynağında ayrı toplanan atıklardan hem de karışık çöpten ayrılan malzemelerden geri kazanım sağlanacaktır” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech