Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Merve Ä°nce

GERİ GELMEYEN KİLOLAR VE KORUMA DÖNEMİ BESLENME-1

Sağlıklı beslenme ve diyet dönemlerinin esasta en önemli süreci ideal kiloya eriştikten sonra koruma dönemine girdiğiniz dönemlerdir. Uygulanılan uzun süreli diyetler eğer sizin hayat tarzınız haline gelmediyse diyeti bitirdiğinizde eski beslenme şekline hafif dönüşler yapsanız da vücut bunu azar azar kilo olarak size geri döndürebilmektedir.

Bireylerin zayıflama sürecine girdiklerinde elbette ki kaçamak yaptığı besinler daha sınırlı hale gelecektir. Fakat diyetlerde yasak kelimesini ne kadar arttırsak bize geri dönüşleri o kadar negatif olmaktadır.

Bireylerin yasak besinlere olan eğilimi git gide artabilmekte ve ayrıca kilo gidişinin olmadığı bir haftayla karşılaşması durumunda bunu görünce zaten gitmiyor diyerek o besinlere daha çok sarılmasına sebep olmaktadır. Diyetisyen olarak açıkçası aldığım eğitim ve klinik deneyimlerim doğrultusuyla bir çok zayıflama yolunda bireylere eşlik ettim ve yol gösterdim. İzlemekte oldukça önemli bir konudur.

Diyet sadece mükemmel doğrultuda hazırlanmış kalorileri ve besinleri güzel düzenlenmiş bir örüntü değildir. Bu listeleri uygulayacak insanların sosyal bir hayatı, beslenme konusunda bir geçmişi ve genetik bir alt yapıya sahip olduğu unutulmamalıdır. Konu insan hayatıdır.

Beslenme bilimim her gün yenilenen ve yeni keşiflere tanık olunan bir bilim dalı olmanın yanı sıra ortamda bu konuda oldukça fazla bilgi kirliliği de bulunmaktadır. Bireylerin listeleri kendi hayat düzenlerine, sosyalliklerine uyum sağlar nitelikte olur ise uzun süreçte rahat uygulanılan bir diyet olur.

Bireyin koruma dönemine geçişte sıkıntılar olmaz. Ciddi kilo dönüşümleri diyetlerin koruma dönemine geçildiğinde olmaktadır. Çok hızlı ve sağlıksız verilen kilolarda vücut daha yeni düzene adapte olamadan yüklü şekilde kilo vermiş olup beyin olarak kendini bu konuya adapte edecek vakit bulamamıştır. Bireylerin bu süreçte midelerinin beslenmeye göre porsiyon küçülmeleri sağlanmalıdır. Birey bu düzene alıştıkça artık daha çok porsiyonlarda yemeği yediğinde rahatsız olmaktadır. Bu güzel bir belirteç olup midenin küçülmüş olması midenin eski boyutlarına dönmeye karşı güzel bir eğilimde olduğu anlamına gelmektedir.

Bireyler düzenli kilolarını verdikten ve ideale geldiklerinde esas önemli olan süreçlerden biri de bu zamanda başlamıştır. Vücut ağırlığımızın ideal kilo olarak oturma süreci yaklaşık 6-12 ay arasında olmaktadır. Beslenme düzeni konusunda yapılacakları yazımın devamında sizlerle paylaşacağım. İyi günler dilerim

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech