Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

En çok çizilen isim başkanlığa aday!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) devir teslim törenleri sonrası sular durulurken, gözler ilçe kongrelerini tamamlayıp il kongresine hazırlanan İyi Parti’ye çevrildi. İl başkan adaylığını geçtiğimiz gün yazılı bir açıklamayla yaparak duyuran Belediye Meclis Üyesi Ahmet Uslu, partisinin Merkez ilçe kongresinde, en çok çizilen isim olarak dikkat çekmişti.

15 Mart 2020 tarihinde Prof.Dr.Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilmesi beklenen İyi Parti il kongresinde, il başkan adayları belli olmaya başladı. Mevcut il başkanı Selahattin Yıldızlar’ın yeniden aday olacağı öğrenilen kongrede adaylık açıklaması yapan ilk rakibi ise Çanakkale Belediyesi Meclis Üyesi olan Tarihçi Ahmet Uslu oldu.

23 Şubat 2020’de yapılan kongrede kullanılan 227 oyun 219’u geçerli sayılmıştı. Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran’a da 219 oy veren delegasyon, güven tazeleyerek görevine devam etmesini istedi. Ancak sandıklar açıldığında, bir ismin 17 delege tarafından çizildiği ortaya çıktı. Tüm adaylar, 219 oyun tamamını alırken il delegeliği için aday olan Uslu, 202 oyda kaldı. Önümüzdeki günlerde geniş katılımlı bir toplantı düzenleyeceğini söyleyen Uslu’nun, il başkanlığı için adaylığını açıklaması bekleniyor.

USLU: “YOLUMA DAHA DA GÜÇLENİP DEVAM EDİYORUM”

Uslu, adaylık açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “15 Mart 2020 tarihinde yapılacak olan seçimde, İyi Parti İl Başkanlığı’na aday olacağımı siz değerli basın mensupları ve kamuoyu ile paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.

Orta Asya’dan Balkanlar’a uzanan şanlı Türk tarihimizin öğrettikleri ve Çanakkaleli olmanın kazandırdığı o muhteşem ruh ile yoğrulmuş tecrübem ve ülkemizi içine sokulduğu karanlıktan çıkartma konusunda capcanlı azmim ve kararlılığımla, yoluma daha da güçlenip daha da bilenerek devam ediyorum.

Önümüzdeki günlerde İl binamızda gerçekleştireceğimiz geniş katılımlı bir toplantı ile adaylığıma ve ülkemizin gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulunacağım.”

 

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech