Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Derya Can Survivor’a veda etti

TV8 ekranlarında yayınlanan Survivor’da,

TV8 ekranlarında yayınlanan Survivor’da, bu hafta adaya veda eden isim, ünlüler takımından Çanakkaleli Derya Can oldu

Survivor’da bu hafta, dokunulmazlığını kaybeden ünlüler takımında Eleme adayları olan Derya, İrem ve Sercan arasında en az oyu alan yarışmacı Survivor 2020’de ünlüler takımından Derya Can oldu. Can, aldığ bu sonuçla adaya veda eden isim oldu.

DERYA CAN KİMDİR?
Çanakkale’de dünyaya gelen Derya Can, lisans eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra beden eğitimi öğretmenliği yapmaya başladı. Spor hayatı 8 Yaşında atletizm ile başladı ve Çanakkale bölgesinde düzenlenen şampiyonalarda birçok madalya kazandı.

Lise yıllarında Tekvando ile tanışan Derya Can, 2000 olimpiyatları kadrosuna seçilmeyi başardı. Serbest dalış sporuna başlaması ise çok enteresan bir hikâye. Derya Sualtı korkusunu yenmek için 15 yaşında tüplü dalışa başladı. Çanakkale Dalış okulunda Serbest Dalış takımında olan bir yakının ısrarı üzerine serbest dalış sporu yapmaya başladı.

İlk serbest dalış deneyimine, 21 Eylül 2002 tarihinde başladı. Serbest dalışta, 5 Dünya rekoru elde eden Milli Sporcu, 40’tan fazla Türkiye rekoru kırdı. Dünya Şampiyonalarında ise birçok madalyası var. Bu dal da Türkiye’de milli takıma en çok seçilmiş ve uluslararası alanda madalya kazanan ilk kadın sporcu unvanını taşıyor.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech