Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇOMÜ Tıp Eğitimi’nde akredite oldu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite’sinde(ÇOMÜ)

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite’sinde(ÇOMÜ) Kalite Güvencesi Süreçleri kapsamında ilk kez fakülte bazlı akreditasyon süreci çalışması tamamlandı.

ÇOMÜ’nün haberine göre; Akreditasyon çalışmaları ilk olarak 2017 yılı güz döneminde başlayan ve 2019 yılında Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) akreditasyon başvurusu kabul edilen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi akreditasyon sürecini tamamlayarak akredite oldu.

Konuyla ilgili bilgi veren ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir; başvuru sürecini, süreç ile ilgili yapılan çalışmaları, akredite olmuş bir fakültenin kazanımlarını ve öğrencilerine kazandırdıkları mesleki faydaları ve Tıp Fakültesi’nin akredite olmasının üniversiteye sağlayacağı katkıları anlatarak şöyle dedi:

ÇOMÜ Tıp Fakültesinin 12 aylık bir süreçte incelenen ve onaylanan akreditasyon çalışmasında öncelikle yapılan çalışmaların aktarıldığı öz değerlendirme raporu sunuldu. Değerlendiriciler sonrasında ilgili birimde gerekli çalışmaları ve incelemeleri gerçekleştirdiler. Değerlendirmeler sonucunda akreditasyonunda ilk aşama tamamlanmış oldu. Akreditasyon aldıktan sonra sürdürülebilirlik kontrol edilmeye devam etmektedir.”

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech